Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ανοικτή Επιστολή προς τους Έλληνες

Πατριώτες ξυπνήστε τώρα, σήμερα, όχι αύριο, η δραχμή είναι η μοναδική σωτηρία μας!

«Η πρώτη χώρα που θα βγει από το ευρώ, θα είναι και η νικήτρια», «Η Τουρκία είναι εκτός ευρώ και κάθε άλλο παρά το έχει μετανιώσει»
«Ελληνες, βγείτε τώρα από το ευρώ!» μας συμβουλεύει ο John Taylor, επικεφαλής επενδύσεων της FX Concepts.«Χάσατε αυτή την ευκαιρία πριν δύο χρόνια, αλλά έχετε λίγο χρόνο και τώρα είναι πολύ καλύτερα από ότι αργότερα», συμπληρώνει.
Η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να μην αφήσει την παγκόσμια ύφεση να δείξει πρώτα τα δόντια της. Οι επενδυτές εξακολουθούν να έχουν χρήματα και ενδιαφέρονται για την αγορά των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, και κάθε μέρα που περνά, η αξία τους θα μειώνεται όλο και περισσότερο, σημειώνει ο αναλυτής.
Και το πιο σημαντικό, όπως τονίζει: «Μην ακούτε τα Όχι που έρχονται από τις Βρυξέλλες, τα οποία σας προειδοποιούν για καταστροφή εάν βρεθείτε έξω από το δίχτυ ασφαλείας του ευρώ». Είναι πολύ καλύτερα έξω, ακόμα και οι Τούρκοι το γνωρίζουν αυτό. Δώστε προσοχή στην Angela Merkel και τον Wolfgang Schäuble γιατί σας λένε την αλήθεια : δεν υπάρχει καμία ελπίδα στη ζώνη του ευρώ. Ακόμα κι αν το γερμανικό σχέδιο που θέλει να πάρει την οικονομική ελευθερία της Ελλάδας, έχει αποκλειστεί, η συμφωνία του PSI είναι σχεδόν το ίδιο τοξική. Διαβάζουμε στον Τύπο ότι περίπου το 94% του δημοσίου χρέους της Ελλάδας είναι γραμμένο σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, το οποίο σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει τον έλεγχό του, αλλά μετά τη συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές, όλο αυτό το χρέος θα είναι γραμμένο σύμφωνα με το βρετανικό νόμο. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο και οι Ελληνες δικαστές, θα είναι πια ασήμαντοι.
Όπως συμπληρώνει ο Taylor, αυτή τη στιγμή έχετε τον έλεγχο του νομίσματος του χρέους σας, όπως και κάθε πραγματική χώρα, αλλά μετά από την PSI, δεν θα γίνετε τίποτα περισσότερο παρά μια επαρχία της ευρύτερης ζώνης του ευρώ, που δεν θα μπορεί να τροποποιήσει το χρέος της. Είτε είναι οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο, η Ουάσιγκτον ή το Λονδίνο αυτοί που έχουν το τελευταίο λόγο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μετά από αυτές τις διαπραγματεύσεις και αφού η επόμενη δόση από την τρόικα απελευθερωθεί, η Αθήνα θα είναι αδύναμη.
Αυτή τη στιγμή έχετε τη δύναμη να μειώσετε την επιβάρυνση του χρέους βγαίνοντας έξω από το ευρώ και να αποτιμήσετε την νέα δραχμή, στο 50% της τρέχουσας αξίας του ευρώ. Με τον τρόπο αυτό θα διαγράψετε το χρέος που κατέχει ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας – αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, χωρίς καν να αθετήσετε τις υποχρεώσεις του 94% του χρέους που υπάγεται στο ελληνικό δίκαιο.
Αποτιμήστε τη δραχμή επιθετικά χαμηλότερα, χαμηλότερα από όσο νομίζετε ότι θα πρέπει να είναι, και στη συνέχεια «κλειδώστε»τη. Τα ευρώ θα κυκλοφορήσουν μαζί με τη νέα δραχμή για λίγες μέρες, αλλά ο νόμος του Gresham εγγυάται ότι αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ. Μετά, ξεκλειδώστε τη. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα είναι ένα χαος, αλλά σήμερα τα πράγματα ήδη έχουν πάρει αυτήν την τροπή, αφού δάνεια δεν δίνονται, η οικονομία δεν βοηθιέται με κανέναν τρόπο, και οι τράπεζες θα εθνικοποιηθούν ούτως ή άλλως.
Θα ήταν πολυ καλή εξέλιξη εάν η ΕΚΤ βοηθούσε με την υποστήριξη στην νέα δραχμή για έναν χρόνο περίπου, αλλά μην στηρίζεστε σε αυτήν, καθώς η Ευρωζώνη βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση για να μπορέσει να βοηθήσει. Θυμηθείτε, η πρώτη χώρα που θα βγει από το ευρώ, θα είναι και η νικήτρια, αφού η πίεση θα μετατοπιστεί προς τις υπόλοιπες.
Η κακοφωνία των υπαλλήλων και των πολιτικών της Ευρωζώνης που υποστηρίζει ότι θα είναι πολύ χειρότερα εκτός του ευρώ από ότι εντός, απλά προωθεί τα δικά τους συμφέροντα – όχι τα δικά σας. Την τελευταία δεκαετία, η Ελλάδα αποτελεί μια πολύ καλή αγορά για να πωλούν τα προϊόντα τους, έχουν κάνει ήδη μια ολόκληρη περιουσία χάρις σε αυτό, ενώ η ελληνική μεταποίηση έχει καταρρεύσει. Το πιο σημαντικό, η Ελλάδα είχε βγει από την αγορά του τουρισμού και των διακοπών. Οι επισκέπτες του Αιγαίου τώρα πάνε προς την Τουρκία, και αυτοί από την πλευρά της Αδριατικής, πηγαίνουν στην Κροατία. Με τις νέες τιμές λόγω της δραχμής, η TUI, η Thomson Travel, και πολλές άλλες, θα πλημμυρήσουν τις παραλίες και τα νησιά σας με τουρίστες. Η αρνητική πλευρά είναι όλα τα άλλα εισαγόμενα είδη θα είναι πιο ακριβά, οπότε θα υπάρξει κάποια στέρηση και πληθωρισμός. Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν επιθετικές απαιτήσεις για τους μισθούς, δεν χρειάζεται να ενδώσετε. Σύντομα θα μπορείτε να επιλέξετε την πορεία σας.
Το βιοτικό επίπεδο θα μειωθεί για όλους, αλλά ο τουρισμός θα αναζωογοννηθεί, η μεταποίηση θα είναι και πάλι κερδοφόρα και η αγορά ακινήτων θα εκτιναχθεί στα ύψη. Ξαφνικά, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα όπου οι Ελληνες θα μπορουν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Η Τουρκία είναι εκτός ευρώ και ζει εξαρετικά καλά.
http://www.reporter.gr/%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%91%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82/item/195298-Anoikth-Epistolh-pros-toys-Ellhnes

arxaiaithomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου