Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ


Το Σωματείο Εργαζομένων στην Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας, εκφράζει την αγανάκτησή του για τις συνεχιζόμενες βλάβες της ΔΕΗ, οι οποίες οφείλονται στην έλλειψη επιμελούς συντήρηση της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας την τελευταία πενταετία, παρ` όλες τις έγγραφες και προφορικές οχλήσεις της Διοίκησης και του Σωματείου της Δ.Ε.ΤΗ.Π. (ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί μία παλαιότερη μονάδα όπως το ΛΚΔΜ λειτουργεί συνεχώς χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ μια νεώτερη όπως η 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα;).
Η παρούσα κατάσταση δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας της επιχείρησης επειδή η ίδια η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι εισπράττουν την δυσαρέσκειά των καταναλωτών, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται έντονο οικονομικό πρόβλημα στην επιχείρηση, αφού αντί να πουλάει θερμική ενέργεια σε περίοδο έντονου ψύχους, ξοδεύει τεράστια ποσά για την προμήθεια πετρελαίου, το κόστος του οποίου αγγίζει σήμερα το 1.000.000 €.
Υπενθυμίζουμε ότι το κόστος πετρελαίου δεν μετακυλύεται στους καταναλωτές και ότι η Διοίκηση της Δ.Ε.ΤΗ.Π. με την σύμφωνη γνώμη του Σωματείου, αποφάσισε για το τρέχον έτος λειτουργίας να διατηρήσει σταθερή την τιμή της θερμικής ενέργειας παρ` ότι η τιμή της είναι η χαμηλότερη απ` όλες τις Τηλεθερμάνσεις της Ελλάδος.
Από την άλλη πλευρά οι πολίτες οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα, βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να παγώνουν σε περίοδο που οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους -15ο C και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν άλλα θερμαντικά μέσα επιβαρύνοντας το οικογενειακό εισόδημα σε εποχή οικονομικής κρίσης.
Παρ` όλ` αυτά η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να κρατήσουν όσο το δυνατόν την πόλη ζεστή παρέχοντας έστω και ανά δίωρο θερμό νερό μέσω του λέβητα εφεδρείας και αιχμής.
Και μέσα σε όλα αυτά προστέθηκε και μία εκστρατεία κατασυκοφάντησης της επιχείρησης και των εργαζομένων μέσω διαφόρων δημοσιευμάτων όπως ότι λόγω Τηλεθέρμανσης έκλεισαν τα σχολεία. Θεωρούμε απαράδεκτη την άποψη αυτή διότι θα έπρεπε να προβλεφθεί η συντήρηση των λεβήτων τους και η εφεδρική τροφοδοσία με πετρέλαιο (όταν το Υπουργείο δεν είχε την δυνατότητα χορήγησης βιβλίων δεν έκλεισε τα σχολεία, αλλά χορήγησε φωτοτυπίες).
Μετά από μακροχρόνιους αγώνες των εργαζομένων της Διοίκησης και των Δημοτικών Αρχών, κάμφθηκαν οι αντιστάσεις και οι αρνήσεις της ΔΕΗ και επιτεύχθηκε ο στόχος της εξεύρεσης θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Καρδιάς, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει στην επόμενη περίοδο.
Φυσικά την οριστική λύση της τροφοδοσίας με θερμική ενέργεια του συστήματος της Τηλεθέρμανσης είναι η 5η μονάδα, γεγονός που αποτελεί στόχο πρόκλησης για την Δημοτική Αρχή.
Εκφράζουμε κραυγή αγωνίας για την συνέχιση λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης, έστω και εκ περιτροπής για το αμέσως επόμενο διάστημα, εάν δεν βρεθεί άμεση χρηματοδότηση για την προμήθεια πετρελαίου.

- Απαιτούμε από όλους τους φορείς της πόλης και την Δημοτική Αρχή να συμπράξουν για την εξεύρεση άμεσης λύσης.

- Ζητούμε την άμεση σύγκλιση ανοιχτού Δημοτικού Συμβουλίου με συμμετοχή βουλευτών, παραγόντων, συνδικάτων και φορέων της πόλης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τον σχεδιασμό των μελλοντικών ενεργειών. 

         ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου