Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνίδα βουλευτής αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»

Ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και αξιόλογα στελέχη, όπως ο Νίκος Χουντής που καταγγέλλει την ελληνική επιδότηση για την ανάπτυξη των Βαλκανίων, την ώρα που οι ελληνικές επιχειρήσεις δεινοπαθούν, έρχονται ακραίες φωνές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας προσγειώσουν στην
πραγματικότητα.
Δηλώσεις που σίγουρα θα συζητηθούν φέρεται να έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη, σε εφημερίδα των Σκοπίων. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η κυρία Ιωάννα Γαϊτάνη μίλησε στην εφημερίδα Nova Makedonija των Σκοπίων και ισχυρίζεται ότι η διαφορά με την ονομασία οφείλεται στους Ελληνες καπιταλιστές.
Μάλιστα αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία». Ούτε καν ΠΓΔΜ, δηλαδή, όπως υπαγορεύει ο Ο.Η.Ε.
«Επιτρέψτε μου να πω ότι άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε δηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείται εσείς: Μακεδονία», δήλωσε και πρόσθεσε:
«Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου (ΠΥΓΜΗ: Μακάρι να γινόταν σε διπλωματικά πλαίσια πάντα). Αιτία γι” αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα, προκειμένου να καλυφθούν τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν».
Τέτοιου είδους δηλώσεις αποδεικνύουν τι ζημιά μπορεί να κάνει στο μυαλό η ιδεολογία, όταν αυτή ξεπερνάει την λογική και την ιστορική αλήθεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να απαλλαγεί από τέτοιου είδους απόψεις, εφόσον θέλει να κυβερνήσει.

triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου