Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τρίτη και φαρμακερή δολοφονία στο «Άκης Γκέιτ» - Tο μήνυμα της δολοφονίας είναι διπλό.

Το πιο σημαντικό στόμα στην υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου δολοφονήθηκε χθες, την ώρα που ο νούμερο 2 στην υπόθεση Γιάννης Σμπώκος έφτανε στον ανακριτή για να απολογηθεί στο πολύκροτο σκάνδαλο μίζας στα οπλικά συστήματα.

Ο επιχειρηματίας που εμφανιζόταν κυρίως στο εμπόριο όπλων Βλάσης Καμπούρογλου βρέθηκε νεκρός στη Τζακάρτα της Ινδονησίας όπου είχε πάει να κρυφτεί για να μην εμφανιστεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία η έρευνα προχώρησε ήδη αρκετά.

Ο Καμπούρογλου ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Ντρουμίλαν» η οποία είχε διακινήσει μίζα 21 ,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά των ρωσικών ΤΟΡ-Μ1.

Είναι ο τρίτος δολοφονημένος στο σκάνδαλο αυτό καθώς πριν από αυτόν είχαν δολοφονηθεί στη Μόσχα οι Ρώσοι Κλίμοφ και Σίτκο ,οι οποίοι είχαν αναλάβει έρευνα από ρωσικής πλευράς για να βρουν ποιοι διακίνησαν και ποιοι πήραν την μίζα των 21 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία «Ντρουμίλαν» είχε σπάσει σε τρείς εταιρείες με παρόμοιο όνομα για να χαθούν τα ίχνη της διαδρομής των χρημάτων που κινήθηκαν από τη Μόσχα προς τη Νέα Υόρκη, προς την Κύπρο, το Λιχτενστάιν και την Αθήνα.

Οι λογαριασμοί της εταιρείας είχαν ανοίξει από την Εξεταστική Επιτροπή Τραγάκη ΤΟ 2005 αλλά πανίσχυρα συμφέροντα του τόπου είχαν διαλύσει άρον-άρον την επιτροπή και έθεσαν στοπ στην επίσημη επιβεβαίωση για τους τελικούς αποδέκτες της μίζας.

Ο Καμπούρογλου με τον λεγόμενο «Χοντρό» τον αραβικής καταγωγής Ζαουάτ έμειναν στο απυρόβλητο και αν και κυκλοφορούσαν στην Αθήνα άνετα ήταν …αγνώστου διαμονής.

Ο Καμπούρογλου είχε ειδοποιηθεί «αρμοδίως» ότι κινδυνεύει και καλό ήταν να εξαφανιστεί. Κατά τις πληροφορίες ο Καμπούρογλου και ο Ζαουάτ ήταν «σύνδεσμοι» στις παράνομες πληρωμές διακομματικά και θεωρούσαν εαυτούς απολύτως ασφαλείς ακριβώς γι’ αυτό.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι ο Καμπούρογλου δολοφονήθηκε ακριβώς στην έναρξη της δεύτερης φάσης διερεύνησης του σκανδάλου Άκη και την ημέρα που εμφανιζόταν στον ανακριτή ο Γιάννης Σμπώκος Γραμματέας Εξοπλισμών και θεωρούμενος από τις σημειώσεις του Άκη «διαχειριστής».

Όπως μας είπε εμπλεκόμενος στην υπόθεση το μήνυμα της δολοφονίας είναι διπλό. 

Και να φορτωθούν στο νεκρό αμαρτίες άλλων αλλά και να λάβουν ισχυρό μήνυμα όσοι ετοιμάζονται να ανοίξουν το στόμα τους.

Να σημειωθεί ότι αν και είναι μια καραμπινάτη δολοφονία ώρες μετά από αυτή η ειδησεογραφία αναφέρει ότι «Ο Καμπούρογλου βρέθηκε νεκρός στη Τζακάρτα της Ινδονησίας»….


paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου