Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Σκόπια: «Οι Έλληνες απαντούν στον Τάτσι»



Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια αντέδρασε σήμερα στην επιστολή διαμαρτυρίας του ηγέτης του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων –DPA, Μεντούχ Τάτσι την οποία απέστειλε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


«Ο κ. Τάτσι πρέπει να καταλάβει ότι στην Ελλάδα όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου ο οποίος πρέπει να εφαρμόζεται. Όσον αφορά τις άλλες κατηγορίες, μπορεί να βρεί απάντηση στις εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς που εργάζονται και ευημερούν στην Ελλάδα», λέει η απάντηση, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.



Το περιστατικό στα σύνορα και  η επιστολή Τάτσι σε Σαμαρά

Η συμμετοχή του ηγέτη του DPA στο συνέδριο του κόμματος του πρωθυπουργού της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να εξόργισε τους Έλληνες.

 Ως εκδίκηση, για ασήμαντους λόγους, κατά την επιστροφή στην πατρίδα του, τον σταμάτησαν οι ελληνικές αρχές των συνόρων.

 Το περιστατικό αυτό ανάγκασε τον ηγέτη του Δημοκρατικού Αλβανικού Κόμματος να απευθύνει επιστολή προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η επιστολή αναφέρει ότι «παρά την καλή θέληση και την επιθυμία μου να λάβω διευκρινίσεις σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη στα σύνορα της χώρας σας, από τους εκπροσώπους της πρεσβείας σας στα Σκόπια, δυστυχώς δεν έγινε.

«Κατά την επιστροφή μου από ένα επίσημο ταξίδι στην Άγκυρα, όπου είχα την τιμή να είμαι καλεσμένος στο συνέδριο του κόμματος του πρωθυπουργού της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κρατικοί αξιωματούχοι σας στη διάβαση των συνόρων, αρνήθηκαν το δικαίωμα να εισέλθω στην Ελλάδα με το πρόσχημα ότι ο οδηγός μου δεν είχει ‘διεθνές δίπλωμα οδήγησης’», γράφει ο ηγέτης του DPA στην επιστολή που απευθύνεται προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο Τάτσι επισημαίνει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι πρόεδρος του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος των Αλβανών στην αντιπολίτευση στα Σκόπια και συγχρόνως είναι μέλος του Κοινοβουλίου.
«Θα μπορούσα να έχω κατανόηση για τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις που διέρχεται η κυβέρνησή σας από την κρίση που σας έχει πλήξει, αλλά τέτοια περιστατικά δεν συμβάλλουν στην εικόνα της χώρας σας», δήλωσε ο Τάτσι στην επιστολή του.

Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλες προκλήσεις από τις ελληνικές αρχές προς τους Τσάμηδες Αλβανούς που δεν έχουν δυνατότητα να επισκεφθούν τα σπίτια τους.
Σύμφωνα, μάλιστα με τον Τάτσι, είναι αντίθετη  η προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης προς τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας και χαρακτηρίζει ως εχθρική την  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου