Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η βγάζεις τον σταυρό από τον λαιμό σου, η..απολύεσαι.

Xθές (4/9/2012)  το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων "Δικαιωμάτων", απεφάνθη  σχετικά  με το αν  ένας εργοδότης   έχει το "δικαίωμα" να  καταπατά  το επίσης  ανθρώπινο δικαίωμα του  χριστιανού υπαλλήλου  του, να έχει  κρεμασμένο στον  λαιμό του  τον Τίμιο Σταυρό.
Με βάση  λοιπόν την  ευρωπαϊκή  αντίληψη  για  το τί σημαίνει  "ανθρώπινο δικαίωμα", το προαναφερθέν  δικαστήριο αποφάσισε ότι ο εργοδότης έχει κάθε δικαίωμα  να απολύσει  τον  υπάλληλο   που θα επιμείνει  να "προκαλεί τους πελάτες" φορώντας  το  ιερό  σύμβολο  του Τιμίου Σταυρού.
Η παραπάνω απόφαση  ήταν  η  κατάληξη  της προσφυγής  τεσσάρων Βρετανών πολιτών οι οποίοι είχαν  απολυθεί  από τις εργασίες  τους  επειδή  τόλμησαν   να έχουν κρεμασμένο στο λαιμό τους τον Τίμιο Σταυρό (μία εξ αυτών  των πολιτών  εργαζόταν  στις βρετανικές αερογραμμές).
Αν  λοιπόν το  αυτό το δικαστήριο  λειτουργούσε  έστω και με βάση  τους δικούς τους  ευρωνόμους και συνθήκες  τότε  δεν θα είχε μπει  στην  διαδικασία  να ερμηνεύσει  με αντιχριστιανικό τρόπο  τα άρθρα 9  και 14  της σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων , λέγοντας  με  απαράδεκτο νομικά τρόπο ότι :
"Η Σύμβαση προστατεύει τα δικαιώματα των ατόμων να εκδηλώνουν τη θρησκεία τους εκτός της επαγγελματικής τους σφαίρας . Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι στο πλαίσιο της εργασίας του  ένα άτομο μπορεί να επιμείνει στο να είναι σε θέση να εκδηλώνει  τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις με οποιοδήποτε τρόπο θέλει".
ixnos
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου