Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Παρατηρητής …05/09/2012

Ο αξονικός στο «Μαμάτσειο»  υπέστη σημαντική βλάβη, όπως αποκαλύψαμε χθες στο kozan.gr (δείτε εδώ σχετικά), εκείνο όμως που παραμένει ερωτηματικό είναι γιατί δε παραπέμπονται στο «Μποδοσάκειο» OΛΑ τα περιστατικά  για όσο διάστημα θα είναι εκτός λειτουργίας.
Kανονικά θα έπρεπε και το προσωπικό του νοσοκομείου της Κοζάνης να μεταφερθεί στην Πτολεμαΐδα και να αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά εκεί, όμως αντιθέτως αρκετά από αυτά οδηγούνται σε Ιδιωτικά Κέντρα.
Εδώ χρειάζεται μια σαφής απάντηση από τη διοίκηση…
—————————————————————————————————————————————
Στην 2η Γιορτή Πατάτας Καπνοχωρίου – και στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε – αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας η αντιπρόεδρος και περιφερειακή σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Ελένη Μεντεσίδου. Η κα. Μεντεσίδου εξήρε το έργο του συλλόγου για τη διοργάνωση, σημειώνοντας ότι ήταν ένα αποτέλεσμα χωρίς σχεδόν καμία οικονομική ενίσχυση.
Για να είμαστε ακριβείς όμως (σπάνιο στις μέρες μας), η αλήθεια είναι ότι ο σύλλογος επιχορηγήθηκε με 500 ευρώ από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, χρηματικό ποσό βεβαίως μικρό, αλλά αντίστοιχο με εκείνο που έλαβαν και άλλοι σύλλογοι που διοργάνωσαν τις δικές τους πολιτιστικές εκδηλώσεις και συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με όλους εκείνους που έλαβαν οικονομική ενίσχυση.
Όπως είχαμε σημειώσει σε παλιότερη ανάρτηση (δείτε εδώ σχετικά), οι σύλλογοι θα πρέπει να έρθουν στο επίπεδο εκείνο που βρέθηκε φέτος ο Ιστορικός Λαογραφικός Σύλλογος Λευκόβρυσης «Διγενής Ακρίτας», που πραγματικά χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία διοργάνωσε άκρως ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις διάρκειας 7 ημερών.
——————————————————————————————————————————————-
Και μιας και αναφερθήκαμε σε επιχορηγήσεις συλλόγων, να σημειώσουμε ότι μόλις χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας ενέκρινε το ποσό των 10.000 ευρώ για το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Κοζάνης, κατόπιν αιτήματος, ο οποίος κατά κοινή ομολογία επιτελεί σπουδαίο πολιτιστικό έργο στην περιοχή με ευρεία κοινωνική αποδοχή.
 Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, κάποιοι της συμπολίτευσης δυσανασχέτησαν – αρχικώς – με το ύψος του ποσού, όμως τελικά το ψήφισαν. Ίσως επειδή οι συγκεκριμένοι δε γνωρίζουν τίποτα για το συγκεκριμένο σύλλογο, γεγονός που επιβεβαιώνει τη χθεσινή ανάρτηση του kozan.gr (δείτε εδώ σχετικά), δηλαδή περί της κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για το πολιτισμό, όπου θα παρέχονται πληροφορίες για το έργο  και την προσφορά του κάθε συλλόγου.
——————————————————————————————————————————————–
Πού λέτε να βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής με το πέρας του περιφερειακού συμβουλίου – γύρω στις 23:00 – το βράδυ της Δευτέρας;
H απάντηση; Στον Αντώνη Ρέμο στον Άγιο Παντελεήμονα.
———————————————————————————————————————————————
Ένα πρόσωπο που ακούγεται – εκτός του Γιώργου Σβώλη – ότι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να αξιοποιηθεί σε σημαντικό πόστο την επόμενη διετία, με αφορμή τις αλλαγές που αναμένονται στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, είναι ο  εκ Εορδαίας περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Νίκου.
Για το πού; ‘Ολα είναι ανοιχτά…
———————————————————————————————————————————————-
Απαρατήρητη πέρασε η 3η Σεπτέμβρη για τους «πράσινους» της Κοζάνης, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, τα τελευταία έτη. Ούτε καν μια ανακοίνωση δεν εκδόθηκε, έτσι βρε αδερφέ, στο πλαίσιο της «ανασύστασης» του κόμματος, που να φέρει και το νέο «ήλιο». Ούτε καν ο Πάρις δεν το σκέφτηκε.
Λιγότεροι από ποτέ ήταν και αυτοί – από την περιοχή –  που βρέθηκαν στην Αθήνα. Πάντως απ’ ότι μάθαμε, ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Δημήτρης Ντέντης που πήγε, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του κόσμου.
———————————————————————————————————————————————–
Το γλέντησε με τη ψυχή του! Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή Κοζάνης Αλέκο Αθανασιάδη, που τραγούδησε και χόρεψε, όσο ποτέ το τελευταίο διάστημα, στο γάμο της θυγατέρας του γνωστού νευροχειρούργου και αδελφικού του φίλου,  Χρήστου Αντωνιάδη.
Ο γάμος και το γλέντι απ΄ ‘οτι μάθαμε έγιναν στο σπίτι του γιατρού στην περιοχή των «Καραγιαννίων » Κοζάνης.
————————————————————————————————————————————————
6  δημοσιογράφους της περιοχής, αλλά και τη βουλευτή Κοζάνης κα. Ραχήλ Μακρή θα έχει καλεσμένους στην εκπομπή αυτής της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό του FLASH ο δημοσιογράφος Θεόφιλος Παπαδόπουλος.
Απ’ότι μάθαμε η εκπομπή θα έχει ως αντικείμενο συζήτησης το ρόλο των ΜΜΕ στη σημερινή πολιτική κατάσταση.
————————————————————————————————————————————————-
Ο Παρατηρητής
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου