Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αγοράζετε Ελληνικά...; Νομίζετε!

Picture
Προχτές ψάχναμε για βούτυρο. Φρέσκο βούτυρο για το ψωμί. Το κατσικίσιο γάλα και τα προϊόντα του είναι κάπως δυσεύρετα αυτή την εποχή, λόγω θηλασμού των νεογνών.

Ψάχνοντας για εναλλακτική, μας έκαναν εντύπωση κάποια προϊόντα που λόγω διαφήμισης και παρουσίασης τα θεωρούσαμε για Ελληνικά. Αλλά.. όταν η συσκευασία γράφει 'Συσκευάζεται στην Ελλάδα' τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής; Την συκευασία θα φάμε ή το περιεχόμενο; Και γιατί δεν υπάρχει καμιά αναφορά σ' αυτό; Δείτε από μόνοι σας.

Το Σαβόι είναι βούτυρο τύπου Κερκύρας. Τι; Δεν μπορείτε να διαβάσετε τη λέξη 'τύπου;' Το ξέρουμε. Δεν θέλουμε να την διαβάσετε. Θέλουμε το μάτι σας να αποτυπώσει μόνο τις άλλες δυο. Αν φοράτε τα γυαλιά σας, ή αν το μνημόνιο δεν έχει ακόμα σακατέψει το 100% του εγκεφάλου σας, τότε κερδίσατε! 

Μπορεί και να την δείτε. Το ίδιο ισχύει και για το Χωριό τύπου Κερκύρας. Όμως στο σάιτ της η Μινέρβα δεν μπορούσε να κάνει προφανώς το ίδιο τρικ και την λέξη 'τύπου' την παρέλειψε στην αρχική σελίδα, μόνο μετά αναφέρεται.

Από το επίσημο σάιτ της Μινέρβα: "Με ημερομηνία ίδρυσης το 1904, η Μινέρβα αποτελεί την παλαιότερη εταιρεία παρασκευής βρώσιμων ελαίων και μαγειρικών λιπών στην ελληνική αγορά ενώ παράλληλα είναι μέλος του Ομίλου εταιρειών PZ Cussons

Η ανώτερη ποιότητα της εταιρείας μας είναι ευρέως αναγνωρισμένη στην απαιτητική ελληνική αγορά, όπου σήμερα κατέχουμε ηγετική θέση στην αγορά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και του πυρηνελαίου. Τα προϊόντα που επιλέγουμε να παράγουμε είναι συνδεδεμένα με την ελληνική γεωργική παράδοση και τις αυθεντικές γεύσεις βάσει των διατροφικών αξιών της διάσημης μεσογειακής διατροφής."

Απ' ό,τι διαβάζουμε η εταιρεία αυτή κάνει διανομή στις 5 ήπειρους, όπως λέει, με κύρια αγορά την Αφρική, μέσω του ομίλου εταιρειών PZ Cussons. To ανέκδοτο με την άσπρη και τη μαύρη αγελάδα το γνωρίζετε; Λέτε τα βούτυρα αυτά να είναι από μαύρες αγελάδες τελικά;


 http://allnewz.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου