Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Π.Ε.Κοζάνης :Ολοι στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στην Αθήνα 27/09



Την τελευταία διετία βλέπουμε μία απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους αδύναμους. Εμείς ξέρουμε πως όταν βουλιάζει το καράβι πάντα ο πιο αδύναμος την πληρώνει. Όχι πια γιατί ζούμε στο 2012 και δεν ζούμε στην αρχαία Ελλάδα όπου το ανάπηρο άτομο τον πετούσαν στον Καιάδα. Εμείς έχουμε αξιοπρέπεια, δυνατότητες, θράσος και ο Θεός μας έδωσε την δύναμη της ψυχής ώστε να πετάξουμε αυτούς που μας κυβερνάνε στον Καιάδα από όποια Κέντρα λήψεων αποφάσεων βρίσκονται (Εσωτερικού, Εξωτερικού) αυτοί ανεξαρτήτου κόμματος και χρώματος γιατί τα άτομα με αναπηρία δεν καταλαβαίνουν ούτε κόμμα ούτε χρώμα. Εμείς έχουμε μπροστά μας γκρίζο φόντο αλλά θα τον κάνουμε ευχάριστο γιατί έχουμε μάθει να δουλεύουμε και να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας τα οποία κάποιοι ανίδεοι μας τα στερούν. Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε αυτά που μας στερούν καθημερινά όλοι όσοι ευθύνονται για την κατάντια της Χώρας και ιδιαίτερα γι’ αυτούς που πάνε να τα βάλλουν με τον αδύναμο πληθυσμό.
Το άρθρο 21 παρ. 6 του Συντάγματος λέει πως «τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας».
Μπορείτε να μας πείτε αν το παραπάνω άρθρο εφαρμόζεται στο ακέραιο;
Καθημερινά βιώνουμε τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό και πολλοί μας λένε πως είμαστε προνομιούχοι που η Πολιτεία μας χορηγεί διάφορα επιδόματα. Εμείς αυτό που απαντάμε είναι πως σας τα χαρίζουμε όλα αρκεί να απολαμβάνουμε αυτά που δικαιούμαστε πραγματικά ως πολίτες αυτής της Χώρας η οποία έδωσε πολλά αλλά αυτή την στιγμή κάποιοι θέλουν να την ποδοπατήσουν και αυτοί που θα την πληρώσουν περισσότερο είναι οι πολίτες με αναπηρία και οι οικογένειες τους.
Εμείς το μήνυμα που στέλνουμε καθημερινά και θα συνεχίζουμε να στέλνουμε είναι: 

«ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ & ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ»


Καλούμε όλα τα Άτομα με Αναπηρία να παρευρεθούν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στην Αθήνα 27/09/2012 (πλατεία Ομονοίας ώρα 10:00) να δώσουμε μαζικά το μήνυμα που αρμόζει προς κάθε κατεύθυνση και κάθε υπεύθυνο που αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.
ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΚΕΙ…!!!
Δηλώσεις συμμέτοχης στον Σύλλογο μέχρι την Τρίτη 25/09/2012 ώρα 13:00

Φτάνει πια ο φραπές και ο καναπές. Όλοι στον αγώνα για την επιβίωση μας…!!!





Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Μήγγος Μιχάλης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Συμεωνίδης Μάριος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου