Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Παρατράγουδα κατά την επίσκεψη Βαρθολομαίου (φωτογραφίες)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκτός από φίλους έχει και κάποιους πολέμιους, κυρίως για τη διαλλακτική του στάση απέναντι σε άλλα θρησκεύματα.
Δύο μοναχοί από μονή το Αγίου Όρους, βρέθηκαν στην Πλατεία Ομονοίας και άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του, στη διάρκεια της τελετής υποδοχής το περασμένο Σάββατο.

Όπως ήταν επόμενο αμέσως απομακρύνθηκαν από τα όργανα της τάξης. Οι συγκεκριμένοι μοναχοί μετά... από λίγο αφέθησαν ελεύθεροι καθώς δεν έγινε μήνυση.



Όσο αφορά την διαμάχη που υπάρχει για την αγιοκατάταξη της Αγίας Σοφίας της ασκήτισσας, σας παραθέτουμε παρακάτω ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ στο βιβλίο «ΣΟΦΙΑ Η ΑΣΚΗΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ», Έκδοση Ιεράς Μονής Γενεθλίου Θεοτόκου Κλεισούρας

… Πριν από καιρό κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, πού αναφέρεται στο πρόσωπο αυτής της ασκήτριας.

Αναφέρει θαυμαστά γεγονότα, αλλά και άλλα ακόμη τα οποία είναι αναληθή.

Δηλαδή ότι η Γερόντισσα δεν κοινωνούσε των Άχραντων Μυστηρίων και δεν συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες στο Καθολικό της Μονής, επειδή δήθεν ακολουθούσε το Παλαιό Ημερολόγιο.

Ο π. Νικόλαος Γκίκαρνας, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κλεισούρας, και ο π. Νεκτάριος, πού τώρα βρίσκεται στο Άγιον Όρος, καθώς επίσης και ο π. Μάξιμος Καραβάς, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας, επιβεβαιώνουν πώς, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της, κοινωνούσε των Άχραντων Μυστηρίων, συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες και διακονούσε σε αυτές και δεχόταν τις ευχές και τις ευλογίες της Εκκλησίας.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ανακριβή και εξυπηρετούν ίδιους σκοπούς. Προλογίζοντας το παρόν πόνημα, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον π. Πορφύριο για τον κόπο και τον μόχθο πού κατέβαλε για την συλλογή και καταγραφή όλων αυτών των στοιχείων ως προς το πρόσωπο αυτής της ασκήτριας…


Μπέτσκας


mpetskas.gr/2012/07/blog-post_9347.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου