Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας: Κάδοι εδώ ή παραπέρα … ιδού το ερώτημα!

Κάδοι εδώ ή παραπέρα … ιδού το ερώτημα!!! Βρε Σοφοκλή, τελικά πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό σου! Και πώς να μην είσαι άλλωστε τόσες φορές Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος … Μεσόβουνο θες, Βέρμιο θες κατέβηκες και στην Πτολεμαΐδα.
Δικαίως μπορείς να αισθάνεσαι ότι έκλεισες και ως πολιτικός (…). Αλλά βρε παιδάκι μου, δείξε λίγη κατανόηση σ’ αυτούς που δεν μπορούν να πιάσουν το πνεύμα σου. Τι να καταλάβει ένας παλιός Δήμαρχος σαν το Σταύρο στις μέρες μας. Που είχε και μια φαεινή ιδέα για τους υπόγειους κάδους… θα μου πεις, τι θα έκανε ο αμέσως επόμενος Δήμαρχος χωρίς το στρογγυλό τραπεζάκι έξω από το «Γι άλλα». Δίκιο θα χεις και εδώ. Αλλά βρε παιδί μου (συνεχίζω), κάτι είπε ο Σταύρος, κάτι είπε και ο Αποστόλης. Την πάτησες και με το θέμα της λαϊκής …κράτα λίγο. Συμφωνούσε και η Ιωάννα.! Λίγο το χεις αυτό! Να συμφωνήσει η Ιωάννα μαζί με τον Αποστόλη και τον Σταύρο. Ε ..ε, και εσύ τίποτε… βρε εκείνος ο Παύλος μάλλον δεν θα χει το επικοινωνιακό χάρισμα… Μα να μιλάει ο άνθρωπος να λέει ότι ήταν και δημοτική αρχή και αντιπολίτευση και πέρασε χρόνους δίσεκτους και να μην τον καταλαβαίνουν. (Ο λόγος γίνεται για τους κάδους σκουπιδιών που παραμένουν δέκα χρόνια μπροστά στο καφέ, στο εμπορικό κέντρο της Πτολεμαΐδας στη γωνία Βασιλίσσης Σοφίας με Βασιλέως Κωνσταντίνου).
Άσε το άλλο…. Καλέ ποιος το πε… να σου πω δε θυμάμαι τι μου είπανε, ο Κώστας ήταν, ο Αποστόλης ήταν ή ο Παύλος… (θα πρέπει να ξαναρωτήσω φίλοι μου) κάποιες πόλεις όπως η Νάουσα, η Κατερίνη, η Καβάλα δεν έχουν κάδους και την ώρα που περνάει η σκουπιδιάρα κατεβαίνουν και τα σκουπίδια. Μεγάλο θέμα … αλλά τι, είναι δυνατό να είμαστε ίδιοι εμείς με τους άλλους. «Tragik». Εμείς έχουμε τη ΔΕΗ και μας έκανε ξεχωριστούς … με κουλτούρα. Και να την πουλήσουμε θα μας μείνει… η σκέψη, η φιλοσοφία, το ένδοξο παρελθόν βρε παιδιά!
Μα να λέει ο Αποστόλης: «η απόφαση αυτή Σόφο μου που έφερες για επαναψήφιση μπορεί να εφαρμοστεί και χωρίς να έρθει ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο … ξέρεις είναι απόφαση προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Μπορείς να την εκτελέσεις αν θέλεις. Αλλά αν δεν θέλεις τι να σου κάνω. Πάρε μια ιδέα». Και εκεί, αγαπητοί μου, έγινε το μεγάλο «μπαμ». Μία ώρα συζητούσαν οι άνθρωποι και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν.
Προτάσεις βέβαια είχε και ο Κώστας και ο Σταύρος, ο οποίος βέβαια όπως πάντα έχει. Μάλλον τώρα του ήρθαν όλες μαζεμένες, τόσες όσες δεν είχε στη θητεία του, και όπως είπαμε, είχε και ο Αποστόλης. Όταν ρωτήθηκε ο Αντιδήμαρχος αν αποσύρει την πρότασή του για να ισχύσει κάποια άλλη που θα ευνοούσε τους πολίτες …. Εκεί να δείτε ρώμη, εκεί να δείτε πυγμή. Αυτό είναι να έχουμε δυναμικούς Αντιδημάρχους. Αχ μακάρι να ήταν η πόλη εκεί να καμαρώσει τον Αντιδήμαρχό της. Ναι. Είπε όχι.
Αχ όχι Σοφοκλή μου καημένε…!!! Τι έπαθες… «όχι σκουπίδια στους κεντρικούς δρόμους. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι τα σκουπίδια είναι μέρος της κοινωνίας μας (… μάλλον αυτό δεν το πε)»και συνεχίζει ο Αποστόλης ο Ντελικανής. «Όχι κάδοι στους κεντρικούς δρόμους. Είναι εμπορικά καταστήματα και το κέντρο της πόλης. Πρέπει να τα κατεβάζουν οι πολίτες την ώρα που περνάει η σκουπιδιάρα. Αλλιώς πρόστιμο. ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ». Τι έγινε βρε παιδιά… κατάλαβε επιτέλους κάποιος τι έλεγε ο καημένος ο Παύλος και οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών εκεί. Κοσμοϊστορικό γεγονός. Και να δείτε τη συνέχεια. Το Σοφάκι, καλέ πως το λένε… δεν της έμαθε κανείς ούτε οι γονείς της ότι πρέπει να ακούει τους «μεγαλύτερους» της. Τι κάνανε οι γονείς της τόσα χρόνια. Δεν της λέγανε τι θα ψηφήσει όπως τα περισσότερα παιδιά των «καλυτερότερων» οικογενειών … πως ξεστόμισε το όχι. Φαντάζομαι τι τράβηξαν οι γονείς της για να τη μεγαλώσουν!!!. «έι ξεφύγγγ». Και λέει ο Πρόεδρος: Το θέμα, βεβαίως – βεβαίως, κλείνει με την πρόταση του Αντιδημάρχου να περνάει κατά πλειοψηφία. Και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι. Ε, ναι βέβαια πώς να το κάνουμε. Αντιδήμαρχος είναι, έχει άδικο;… και τότε πετάγεται το αμίλητο Σοφάκι που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει και λέει: όχι δεν το ψηφίζω. Πω, πω, κλαυθμός και οδυρμός!!! Τριγμοί στο σύστημα!!! Και τι ψηφίζει; την πρόταση του Αποστόλη του Ντελικανή. Καλά δεν τα είπανε πιο πριν; δεν αντάλλαξαν απόψεις και αιφνιδιάστηκε ο Αποστόλης για το καλό της πόλης από την πρόταση του συναδέλφου του. Ωχ μάνα μου και ξεκινάει ονομαστική ψηφοφορία. Βρεθήκανε να μετράνε τα κουκιά. Αφού φωνάξανε και τον Νικολάκη τον γιατρό να ψηφίσει αλλά εκείνος νόμιζε ότι έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στη Δήμαρχο και είπε ναι…. Άσε το άλλο. Που βρέθηκε ο Γιωργάκης να ρίξει λευκό και μάλιστα εκ των αριστερών του αντιδημάρχου; Αχ Βούλα τι σου έμελε να πάθεις. Α όλα κι όλα. Δεν τα μέτρησες τα πράγματα καλά. Που αφήνεις έρμαιο το Σοφοκλή…. Συμβούλεψέ τον για το καλό της πόλης αλλά και για το δικό σου κοπέλα μου! Καταλαβαίνεις τι λέω τώρα…
Όμως επειδή η Δημοκρατία τα προβλέπει όλα, δίκιο έχουν πάντα οι πολλοί και περνάει η πρόταση του Αντιδημάρχου οριακά, για να μην πάνε τζάμπα τα γαλόνια του ως πρόεδρος, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος σε Καλλικρατικό Δήμο, βλέπεις….

Η σκουπιδιάρα
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου