Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Φτάνει πιά ! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ...κ. Χρυσοχοίδη ! (του Δημήτρη Κωνσταντάρα)


Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είναι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Έχει γεννηθεί στο χωριό Νησί Ημαθίας και έχει Ποντιακή καταγωγή. Ο πατέρας του είναι αγρότης και ο ίδιος , στην εφηβεία του, δούλευε φορτώνοντας τσουβάλια στα φορτηγά για το χαρτζιλίκι του.


Στη δίωρη κουβέντα που κάναμε προ καιρού για μια συνέντευξη , ήταν πολύ ειλικρινής και δεν έκρυψε ούτε τις διαπιστωμένες παθογένειες του ΠΑΣΟΚ, ούτε την πρόθεσή του – τότε- να διεκδικήσει την Προεδρία του υπό διάλυση κόμματός του.

Λίγες ημέρες μετά, μας εξέπληξε όλους όταν είπε ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο. Και πριν από λίγα 24ωρα, ο Υπουργός της Δημόσιας Αταξίας και Απασφάλειας, μας ανακοίνωσε με το γνωστό φλεγματικό του ύφος τη σύσταση επιτροπών για την δημιουργία 30 κέντρων προσωρινής κράτησης λαθρομεταναστών λέγοντας …δημοκρατικά προς όσους ενδεχομένως διαφωνήσουν ότι «οι νόμοι ψηφίζονται και ισχύουν για όλους τους πολίτες» και ότι ξεκινά και η δημιουργία του πρώτου κέντρου στην Νεάπολη Κοζάνης, το οποίο θα είναι έτοιμο στα μέσα Απριλίου, δεδομένου ότι «λεφτά υπάρχουν».

Είναι επικίνδυνος. Όχι μόνο γιατί παίρνει μια τέτοια σοβαρή απόφαση ΧΩΡΙΣ συνεργασία, διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων με κάποιους άμεσα ενδιαφερομένους. Αλλά γιατί παίρνοντας την έωλη αυτή απόφασή του εμπλέκει : 1. Το νομοθετικό έργο της Βουλής, προκαταλαμβάνοντας τους βουλευτές, 2. Την Ευρωπαική Ένωση ανακοινώνοντας ότι υπάρχουν γι αυτό το σκοπό 250 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα μέσα σε μια τριετία και 3. Τους ταλαίπωρους κατοίκους της κατεστραμμένης Αθήνας στους οποίους ουσιαστικά λέει «το κάνω για χάρη σας», μετατρέποντάς τους αυτόματα σε «εχθρούς» των κατοίκων των 30 υποψήφιων για αφανισμό περιοχών.

Η «εχθρότητα» αυτή εκδηλώθηκε βέβαια αμέσως από τους κατοίκους της Κοζάνης που αντέδρασαν σχεδόν αυτόματα στη δημιουργία του πρώτου «στρατοπέδου συγκέντρωσης» στην περιοχή τους , κάτι που βρήκε πρόσφορο έδαφος για την εκδήλωση «απαντήσεων» από Αθηναίους, βουλευτές και μη, όπως λ.χ. η κυρία Φωτεινή Πιπιλή που με περισσή βιασύνη, έσπευσε να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την διαφαινόμενη κόντρα, με επίθεση εναντίον των Κοζανιτών.

Πριν «αλέκτορα φωνήσαι», όλο το …μεγαλούργημα της Χρυσοχοιίδιας επιπολαιότητας ( μήπως εγκληματικής πρόθεσης; ) άρχισε να καταρρέει. Ήταν φυσικό. Φυσικά και η Αθήνα δεν αντέχει να συνεχίσει να «φιλοξενεί» τόσους λαθρομετανάστες, και να υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες. Αλλά το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να λυθεί με την ανεξέλεγκτη διασπορά τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άσε το προκλητικά υψηλό κόστος σε περίοδο …λιμοκτονίας, των αστικών κέντρων τουλάχιστον.

Δηλαδή θα «αρπάξουμε» όσους λαθρομετανάστες προλάβουμε, όπως μπορεί να το κάνει αυτό το διαλυμένο κράτος μας και θα τους στείλουμε σε στρατόπεδα ανά την Ελλάδα που θα αρχίσουμε ΤΩΡΑ να διαμορφώνουμε με «εξασφαλισμένα κοινοτικά κονδύλια για τα κέντρα κράτησης που υπάρχουν και ανέρχονται στο τρομακτικό ποσό των 250 εκατ. ευρώ για την τριετία 2011 – 2013» που η Ευρωπαική Ένωση θα μας δώσει για να …διώξουμε τους λαθρομετανάστες που η ίδια μας «φόρτωσε»;

Μ αυτό τον τρόπο , απ΄ τη μια πλευρά θα …σωθεί η Αθήνα και από την άλλη, οι 30 επιλεγμένες περιοχές θα βγούν ωφελημένες γιατί και θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και «κίνηση» της τοπικής αγοράς;
Κοιτάξτε κάτι κύριε Χρυσοχοίδη : Σας επαινώ και σάς συγχαίρω που από χωριατόπαιδο της Ημαθίας και παιδί αγρότη , που κουβάλαγε τσουβάλια για το χαρτζιλίκι του, σπουδάσατε και γίνατε υπουργός . Τραγούδαγε ο Γιάννης Μηλιώκας «Να δεις πως κάποτε θα μας πούνε και μαΚάκες» μόνο που δεν θεωρούσαμε και πολύ πιθανόν να μας θεωρήσετε ΤΟΣΟ μαΚάκες.
Επιδιώκετε τώρα χωρίς αιδώ , αφού καταστρέψατε τα πάντα, κατακλέψατε τον τόπο, υποθηκεύσατε τη χώρα και στραγγίξατε το λαό, αντί να λύσετε σωστά με πολιτικά –κυρίως- μέτρα την σύγχρονη κατάρα της λαθρομετανάστευσης ΔΙΩΧΝΩΝΤΑΣ όλους τους παράνομους και παραβατικούς , να τους…μοιράσετε σ΄ όλη τη χώρα, υποβαθμίζοντας μετά την Αθήνα ΚΑΙ την υπόλοιπη Ελλάδα, βάζοντας τους Έλληνες να σκοτώνονται μεταξύ τους , υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και προσδοκώντας πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

Το ξέρετε ότι πολλοί τρόποι υπάρχουν. Αλλά σ αυτούς, δεν είναι αυτός που επιλέξατε και ανακοινώσατε. Και προσέξτε κάτι: Τώρα που αρχίσατε και παίρνετε πίσω αμέσως όλα τα στραβά που εξαγγέλλετε, πάρτε το πίσω κι αυτό το φρικτό εξάμβλωμα. Διότι ΚΑΙ δεν θα εφαρμοστεί ΚΑΙ θα έχει ολέθριες συνέπειες μέχρι να το πάρετε πίσω.

Πολιτικός αρχηγός δεν ήταν που είπε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης …δουλεύει τον ελληνικό λαό»; Ε, όχι άλλο δούλεμα.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου