Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση για τη δημιουργία Ε.Μ.Α.Κ. στη Δυτική Μακεδονία

Αρκετοί ήταν οι πυροσβέστες (164 τον αριθμό) που πέτυχαν από το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών Δυτικής Μακεδονίας, στον πρόσφατο διαγωνισμό της πυροσβεστικής, τα αποτελέσματα από τον οποίο πρόσφατα ανακοινώθηκαν.
Η εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών ήταν...ένα χρόνιο αίτημα του σωματείου, που πλέον σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό βρήκε λύση.



Την ίδια στιγμή, το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών Δυτικής Μακεδονίας με πρότασή του ζητά την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας, με την ίδρυση Ε.Μ.Α.Κ., όπου θα λύσει ένα σοβαρότατο πρόβλημα επεμβάσεων σε περιστατικά όπου τώρα αντιμετωπίζονται χάρη στην έγκαιρη επέμβαση και την αυτοθυσία πυροσβεστών.


Ειδικότερα, στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας από τα 234 άτομα πέτυχαν στο διαγωνισμό οι 164, ποσοστό επιτυχίας 70%. Στο Νομό Κοζάνης από τους 187 πέρασαν οι 75 (72% επιτυχία). Στο νομό Γρεβενών από τους 49 πέτυχαν οι 27 (55% επιτυχίας), στο νομό Φλώρινας πέρασαν 18 άτομα με 90% επιτυχία στο νομό Καστοριάς από τους 48 πέτυχαν 34 με ποσοστό 70%..


Ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Νίκος Καζαντζίδης, εκφράζει εν μέρει την ικανοποίησή του για το ότι ένας μεγάλος αριθμός συμβασιούχων πυροσβεστών μπόρεσαν και πέτυχαν ενώ επεσήμανε πως «από δω και πέρα μέλημά του σωματείου είναι η εργασιακή αποκατάσταση και των υπολοίπων συμβασιούχων πυροσβεστών που δεν μπόρεσαν να επιτύχουν στο διαγωνισμό ώστε να έχουν και εκείνοι εργασιακή αποκατάσταση. Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε μέχρι να αποκατασταθούν όλοι». Προσέθεσε ότι ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος, ενώ επεσήμανε πως μακάρι οι θέσεις εργασίας να ήταν περισσότερες για να μπορούσαν να πετύχαιναν όλοι. Ενώ αναφέρθηκε και στο σκληρό παζάρι που έγινε από πλευράς των σωματείων ώστε να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις στον διαγωνισμό.


Πρόταση για ίδρυση Ε.Μ.Α.Κ.


Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόταση του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Δυτικής Μακεδονίας για την ίδρυση ΕΜΑΚ στη Δυτική Μακεδονία, μιας περιφέρειας που στερείται από το σώμα αυτό η ίδρυση του οποίου θα συνέβαλε σημαντικά στην αντιμετώπιση των ατυχημάτων που γίνονται σε καθημερινή βάση, όπως και θα αναβάθμιζε την ίδια την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


«Κάποια στιγμή πρέπει να δει η Αθήνα τί συμβαίνει στην περιφέρεια: Υπάρχουν λίμνες και ποτάμια όπου γίνονται ατυχήματα, τα ορυχεία όπου χρειάζονται συνεχώς επεμβάσεις σε ατυχήματα που συμβαίνουν, τα θανατηφόρα που συμβαίνουν, για τα οποία χρειάζεται και απαιτείται η ΕΜΑΚ. Αν έχουμε επιτυχείς επεμβάσεις μέχρι τώρα, είναι χάρη στην αυτοθυσία των συναδέλφων που επεμβαίνουν στα περιστατικά αυτά, και χάρη στις τεράστιες προσπάθειές τους».


Αναφέρθηκε, παράλληλα, στην καθημερινή επέμβαση της πυροσβεστικής σε εξειδικευμένα περιστατικά, τα οποία όπως τόνισε «αντιμετωπίζονται χάρη στο φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια των συναδέλφων. Θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για να σώσουν τον συνάδελφό τους και αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή.


prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου