Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Πυκνοί καπνοί τάραξαν τους κατοίκους στην Πτολεμαΐδα

Οι κάτοικοι είδαν το πρωί, πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από τα φουγάρα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού στην περιοχή και αμέσως το μυαλό τους πήγε σε αυξημένες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ωστόσο οι υπεύθυνοι του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας (ΚΕΠΕ) Δυτικής Μακεδονίας επισημαίνουν ότι οι συγκεντρώσεις που μετρούν οι δεκαπέντε σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δεν δικαιολογούν περιστατικό μεγάλης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.


Ο Υπεύθυνος Ατμοσφαιρικής Ποιότητας του ΚΕΠΕ, Βασίλης Ευαγγελόπουλος απέδωσε την κατάσταση αυτή στα μετεωρολογικά δεδομένα που επικρατούσαν το πρωί στην Πτολεμαΐδα και συγκεκριμένα στη χαμηλή νέφωση, τη χαμηλή ορατότητα και την αυξημένη υγρασία.


«Στις περισσότερες από τις 15 θέσεις των σταθμών μας έχουμε χαμηλές συγκεντρώσεις. Μόνο σε τρεις σταθμούς, στον Οικισμό της Πτολεμαΐδας και τα ορυχεία Μαυροπηγής και Αναργύρων εμφανίζονται υψηλότερες συγκεντρώσεις και εφόσον συνεχιστούν τις επόμενες ώρες θα μπορούμε να μιλούμε για άνω των ορίων, κατά μέσο όρο εικοσιτετραώρου, συγκεντρώσεις. Σε γενικές γραμμές η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική», είπε ο κύριος Ευαγγελόπουλος.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου