Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ετοιμάζεται για πόλεμο η Ρωσία;

Σύμφωνα με το Eurasianet και τη Ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta, η Ρωσία θα πραγματοποιήσει το Σεπτέμβριο του 2012 στρατιωτικές ασκήσεις στο Βόρειο Καύκασο και στην Αρμενία.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις με την κωδική ονομασία Kavkaz-2012, θα διεξαχθούν ως ασκήσεις προετοιμασίας ενδεχόμενου πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην περίπτωση πολέμου στη Μέση Ανατολή η Ρωσία φοβάται... ευρύτερη ανάφλεξη και συμμετοχή ίσως και περισσοτέρων χωρών και ως εκ’ τούτου θέλει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη.

Αυτός είναι ο Νο 1 στόχος των ΗΠΑ στο Ιράν
 
Κρυμμένο στα βουνά κοντά στην ιερή πόλη ΚΟΜ βρίσκεται το χειρότερο μυστικό του Ιράν: Το πυρηνικό εργοστάσιο που αντί για ενέργεια είναι πολύ πιθανό να παράγει βόμβες.
Το Ιράν δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει τη μυστικότητα του συγκεκριμένου εργοστασίου το οποίο ανακαλύφθηκε από τις ΗΠΑ ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς οι εγκαταστάσεις δεν είναι αρκετές για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας αλλά είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου