Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τα πλαστά στοιχεία του 1980 τα θυμάσαι Αντώνη;!



Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΒΕΡΩΦ
ΡΑΛΛΗΣ: «ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ»

Οι καταγγελίες για τα πλαστά στοιχεία το ’80

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησε αμέσως με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, υπό τον όρο αυτή να διερευνήσει την οικονομική κατάσταση της χώρας «από το 1980», όπως είπε.

Προφανής στόχος του αρχηγού της Ν.Δ. να αποδείξει ότι η Ν.Δ. το 1981, φεύγοντας από την εξουσία, παρέδωσε στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια υγιή οικονομία. Και ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια επιδείνωσαν όλα τα στοιχεία της.

Το πρώτο μέρος του στόχου του κ. Σαμαρά είναι ήδη υπονομευμένο από την υπενθύμιση μιας αποκάλυψης, που κάνει σήμερα η «Ε». Ετσι, αν η εξεταστική επιτροπή φτάσει ποτέ στα γεγονότα του 1981, οι βουλευτές-εξεταστές της Ν.Δ. θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Ιδού τα γεγονότα:...

* Στις 8 Ιουλίου του 1981, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική Ευάγγελος Αβέρωφ (ο κ. Σαμαράς υπερηφανεύεται ότι είναι πολιτικό παιδί του) έστειλε στον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη μια «απόρρητη έκθεση» για την κατάσταση της οικονομίας.
Αν αποκαλυπτόταν, θα ήταν σαν να έβαζε μπουρλότο στα θεμέλια της κυβέρνησης λίγους μήνες πριν από τις εκλογές.

Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο Ράλλης, ο οποίος, μόλις πήρε την έκθεση στα χέρια του, τηλεφώνησε στον Αβέρωφ και του είπε: «Αν έρθει στη δημοσιότητα, θα μας τινάξεις στον αέρα» (από βιβλίο του Γεωργίου Ράλλη «Ωρες Ευθύνης»).

Η έκθεση ήρθε στη δημοσιότητα στις 14 Σεπτεμβρίου 1981 (από την εφημερίδα «Εγνατία», η οποία εκδιδόταν τότε στη Θεσσαλονίκη) και ιδού ορισμένα αποσπάσματά της, τα οποία δεν απέχουν πολύ, τηρουμένων των αναλογιών, από τη σημερινή πραγματικότητα:

* «Αν από τώρα -παρά την προεκλογική περίοδο- δεν ληφθούν ορισμένα μέτρα, στο τέλος του έτους η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη και μετά θα είναι σχεδόν ασυμμάζευτη».

* «Τα 240 δισ. δραχμών του ελλείμματος του προϋπολογισμού αντιπροσωπεύουν το 52,5% των προβλεφθέντων συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του 1981. Η αναλογία δεν χρειάζεται σχολιασμό».

* «Αυξάνουμε κάθε χρόνο το έλλειμμα κατά το μέγεθος των τόκων που καταβάλλουμε για τα δάνεια, τα οποία συνάπτουμε για να καλύπτουμε το έλλειμμα. Το ποσόν δε τούτο αυξάνει πάλι κάθε χρόνο λόγω καταβολής τόκων επί των κεφαλαιοποιηθέντων τόκων».

Ο Αβέρωφ κατέληγε με τη φράση: «Θεωρώ απείρως προτιμώτερο να έχουμε μια κάπως ΟΛΙΓΩΤΕΡΟ ΨΕΥΤΙΚΗ οικονομία» (η ορθογραφία και τα κεφαλαία δικά του)!

Αυτήν -κατά Αβέρωφ- την οικονομία παρέδωσε η Ν.Δ. το 1981. Αυτήν θέλει να υπερασπιστεί σήμερα η Ν.Δ., όπως δήλωσε ο αρχηγός της. Εκτός αν δεν γνώριζε τίποτα και σήμερα διαβάζει για πρώτη φορά την έκθεση του πολιτικού μέντορά του…

Κύριε Σαμαρά για πες μας...

Τι θα κάνεις με το φόρο των αυτοκινήτων ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ !!! και αγοράσαμε αυτοκίνητα και μας λέγατε ότι ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα και τώρα τρέχουμε και δεν φθάνουμε;

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ; Με το φόρο ακίνητης περιουσίας θα την αφήσεις και στο πρώτο σπιτάκι μας ή σκέπτεσαι να τον αλλάξεις;


ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ» ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;


Με τις τράπεζες εμείς οι αγρότες και άλλοι μικρομεσαίοι τι ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;


Θα σταματήσεις τους «Φίλους σας» να μας πίνουν το αίμα και να μας πεθαίνουν στους εκβιασμούς για να μας"ΚΛΕΒΟΥΝ" το βιός μας για ένα κομμάτι ψωμί; 

Να παίρνουν τα λαχανικά μας και το λάδι μας ΤΣΑΜΠΑ;


Με τους φορτηγατζήδες τι θα κάνεις; Θα ρωτήσεις το «φίλο τον Ευριπί…» μας πόσες άδειες έδωσε…τελευταία στιγμή; Αυτόν!!! σε ποιο υπουργείο θα το τοποθετήσεις;


Με τα…ΤΑΧΙ «μαςςςς» τι θα κάνεις;


Με τους ξένους τι θα κάνεις; Ναι αυτούς που κατ΄εντολή των «αφεντικών σου» ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ και να μας γαμ.... και να μη μπορούν τα παιδιά μας και οι γυναίκες να κυκλοφορήσουν;


Και ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ; Μην απαντήσεις για νέες επιχειρήσεις και αύξηση της παραγωγής γιατί ο διάολος ακονίζει τα ...πιρούνια του.


Τώρα , με ΟΛΑ τα φρούτα που έχεις μαζέψει, νοικιάστε ένα αεροπλάνο να το έχετε έτοιμο.


ΑΝΟΧΗ δεν υπάρχει ούτε για μία ΗΜΕΡΑ !!!


Και αφού τα ήξερες ρε Καλαματιανέ, γιατί δεν συμβούλευες το παιδοβούβαλο που είχαμε;


΄Η μήπως τώρα σου "ΗΡΘΕ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ" ... πως να μας...σώσεις και εσύ «παντογνώστη» της Μεσσηνίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου