Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ 4ο ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 47Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ

Μια διοργάνωση με πολύ σημαντικές παροχές της λέσχης που αν μη τι άλλο ήταν ένα επιπλέον δέλεαρ στον στενό οικονομικό κλοιό στον οποίο βρίσκονται όλοι. Η προσφορά της ΑΛΠ αφορούσαν τα τρία πρώτα πληρώματα κάθε κατηγορίας. Το χρηματικό έπαθλο ορίστηκε στα 500 ευρώ για το πρώτο, στα 300 ευρώ για το δεύτερο και 200 ευρώ για το τρίτο πλήρωμα κάθε κατηγορίας. Επιπλέον παρείχε δωρεάν διαμονή και δείπνο για όλα τα πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι αξίζει να αναφέρουμε πως η επαναλαμβανόμενη ειδική διαδρομή των 15 χλμ. ξεκίνησε από τα πεδινά έξω από την Πτολεμαΐδα και τερματίστηκε κοντά στο παραδοσιακό χωριό Βλάστη, όπου και έγινε η ανασυγκρότηση σε υψόμετρο 1537 μ. Σε γενικές γραμμές επρόκειτο για μια τεχνικά πολύ απαιτητική και σε αρκετά σημεία γρήγορη ειδική διαδρομή, η οποία αποκτά την μεγάλη υψομετρική διαφορά (αφετηρία – τερματισμός) ομαλά χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες κλίσεις. Τέλος να αναφέρουμε πως άξιζε μια επίσκεψη με αφορμή τον αγώνα καθότι η διαδρομή αλλά και το τοπίο αποζημίωσαν τον επισκέπτη στο μέγιστο ακόμα και αν αυτός δεν είχε καμία σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Το Σάββατο έγινε ο Τεχνικός έλεγχος στις εγκαταστάσεις της Mercedes Benz Κουρτίδης στο 2χλμ. Πτολεμαΐδας – Άρδασσας.  Η ηλιόλουστη και ζεστή μέρα,  τέλη Οκτώβριου, έκανε ακόμα και τον τεχνικό έλεγχο να μοιάζει με εκδρομή στην εξοχή. Συνολικά πέρασαν 45 αγωνιστικά επιτυχώς τον τεχνικό έλεγχο.  Απών οι Μανωλόπυολος – Μανωλόπουλος με Renautl 5T Maxi και οι Πολίτο - Τσιφάκι με Datsun 510.
Με την δημοτική αρχή παρούσα και πλήθος κόσμου, όπως πάντα εξάλλου στις διοργανώσεις της Α.Λ.Π. (Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ  η πανηγυρική εκκίνηση του 4ου Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας. Τα 45 πληρώματα πέρασαν την ράμπα εκκίνησης με τον κόσμο σχεδόν να κλείνει την δίοδο, χειροκροτώντας και επευφημώντας τα.  
Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου τόνισε ότι η δημοτική αρχή με ότι δυνατότητες έχει θα είναι κοντά τόσο στην Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας όσο και στα μηχανοκίνητα σπορ ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Σερσέμης Κωνσταντίνος ευχαρίστησε το δήμο για την συμπαράσταση του, τόνισε απόλυτα ικανοποιημένος από την συμμετοχή τόσο των οδηγών όσο και του κόσμου και ευχήθηκε με την βοήθεια τόσο του δήμου όσο και των άλλων φορέων να ξεκινήσει την άνοιξη η πίστα που τόσο πολύ θέλει η Λέσχη στο χώρο των ορυχείων.
Τα πληρώματα όλων των κατηγοριών τερμάτισαν χωρίς προβλήματα, ενώ η εκδήλωση απονομής επάθλων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Βλάστης μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα παρουσία της δημάρχου Εορδαίας Π. Βρυζίδου, του αντιπεριφερειάρχη Γ. Σόκουτη, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων.
Πρώτοι στη γενική κατάταξη βγήκαν οι αθλητές Ν. Παυλίδης και Μαρία Κυρλακίτση, ενώ τις τρεις πρώτες θέσεις σε τοπικό επίπεδο κατέλαβαν οι Δημ. Μπατσάρας, Απόστολος Μπατσάρας και Νίκος Κουτσουμπίδης.
Ενδιαφέρον παρουσίασαν οι συμμετοχές με πιο εντυπωσιακή αυτή  των Παυλίδη – Κυρλαγκίτση με λευκό Citroen DS3. Ξαναείδαμε όμως μετά από απουσία μηνών τους «Χριστόφορο» – Τηλιόπουλο με VW Golf II. Θέαμα και μάχη στο δευτερόλεπτο είδαμε και από τον ταχύτατο, όπως απέδειξε το 2010,  Παπανασταστασίου με το γνωστό Citroen Saxo VTS αλλά συνοδηγό φέτος τον  Αγγελή Ηλία. Ταχύτατα και τα αδέρφια Κωνσταντινίδη με την πανέμορφη Citroen ZX Kit Car. Υπήρχε  μεγάλος και έντονος συναγωνισμός και με πολύ θέαμα.  Όσο για τους λάτρεις του «παλιού» μηχανοκίνητου αθλητισμού, αυτοί αποζημιώθηκαν από τις συμμετοχές των ιστορικών αγωνιστικών όπως Lancia Integrale, Ford Sierra Cosworth, BMW 2002 Ti κτλ.
Η Α.Λ.Π. θέλησε να ευχαριστήσει  την επιχείρηση της Δ.Ε.Η., τον Δήμο Πτολεμαΐδας, την αντιπροσωπεία Mercedes Benz «Κουρτίδης» και όλες τις επιχειρήσεις της πόλης για την πολύτιμη υποστήριξη στην διοργάνωση του αγώνα, καθώς επίσης  τους χορηγούς επικοινωνίας West Channel, Viva Fm 95.3, Ράδιο 94.5, Ράδιο Μελωδία 102.4, Sky FM 99.7, Εορδαϊκός Παλμός, R40 και το Ράδιο – TV Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε για την ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου