Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ραγκούσης: Σε δυο μέρες θέλω να ξέρω ποιοι θα βγουν στην εφεδρεία

Ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα δύο ημερών θέτει στους φορείς που εποπτεύει ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης, προκειμένου να διαβιβάσουν τις λίστες με το προσωπικό που εντάσσεται σε προ-συνταξιακό καθεστώς, ενώ αναμένεται και η σχετική με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας εγκύκλιος από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης εκκρεμούν οι διαπιστωτικές πράξουν που αφορούν την κατάργηση και συγχώνευση των 10 μεγάλων φορέων (ΚΕΔ, ΟΔΔΥ, ΕΡΤ, Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης, ΟΣΚ, ΕΟΜΜΕΧ κλπ) καθώς και η μεταφορά του προσωπικού του πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου να μη διευρυνθεί η εφεδρεία σε περίπου 7.000 υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Σε αυτή την περίπτωση, σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, η εφεδρεία θα γίνει υπό την ευθύνη του ΑΣΕΠ, με βασικά κριτήρια όχι μόνο την εγγύτητα προς της σύνταξη, αλλά τις σπουδές, το αντικείμενο εργασίας και άλλα κριτήρια.

Με κατεπείγον έγγραφο που εστάλη στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων διατάξεων για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Ραγκούσης ζήτησε από τους εποπτευόμενους φορείς και οργανισμούς να αποστείλουν τις λίστες με τους εργαζόμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Συνολικά 14 φορείς οφείλουν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου να έχουν καταρτίσει λίστες με ονόματα «εφέδρων»: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Εταιρία Παγίων ΕΥΔΑΠ, Εταιρία Παγίων ΕΥΑΘ, Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, Αττικό Μετρό, Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου, Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ, Εγνατία Οδός, ΕΥΔΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου