Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλη σφαγή στο ΒΗΜΑ. Απελύθησαν Νταουτάκη και Τσαλαπάτης, με μπλοκάκι ο Τσίμας!


Δύο επαγγελματίες... συνδικαλιστές του Συγκροτήματος, μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που εδώ και χρόνια έκαναν τα "στραβά μάτια" στις απολύσεις των συναδέλφων τους, τούς ξεχρέωσε ο Ψυχάρης με το ίδιο νόμισμα. Ο Νανά Νταουτάκη και ο Δημήτρης Τσαλαπάτης, μετά από πολλά χρόνια στον ΔΟΛ, είδαν την πόρτα της εξόδου. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες, προς το παρόν πληροφορίες.

Έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα μετά την παραίτηση του Παντελή Καψή από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, και η διοίκηση σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα» προχωρήσαν σε απολύσεις με το αιτιολογικό της κρίσης και των μειωμένων εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το iefimerida, στα «Νέα» απομακρύνθηκαν με αποζημιώσεις τουλάχιστον 8 παλαιά δημοσιογραφικά στελέχη μεταξύ των οποίων και τα μέλη του διοικητικού Συμβούλιου της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη (α' αντιπρόεδρος) και Δημήτρης Τσαλαπάτης. Ακόμη, στην ίδια κατηγορία εντάσσονται οι Μηνάς Βιντιάδης, Ειρήνη Καρανασοπούλου, Μαίρη Κατσανοπούλου και Δημήτρης Πολιτάκης. Μαζί τους απολύθηκαν και τουλάχιστον ακόμη δύο δημοσιογράφοι η Ρένα Δημητρίου και ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου.

Στους αμειβόμενους με μπλοκάκι «μετατάσσονται» ο Δημοσθένης Κούρτοβικ και ο Παύλος Τσίμας.

Στο «Βήμα» μεταξύ άλλων αποχωρούν η Λουίζα Αρκουμανέα, ο Παναγής Γκιόλμας και ο Σπύρος Φράγκος, καθώς και η υπεύθυνη για τα περιοδικά, Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

Η διοίκηση του ΔΟΛ σε επόμενη φάση θα ενοποιήσει τις αίθουσες σύνταξης των ηλεκτρονικών εκδόσεών της (in.gr, tanea.gr, tovima.gr) προκειμένου να περισταλούν ακόμη περαιτέρω οι δαπάνες.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ Τάσος Αναστασιάδης, γράφει στο blog του:

«Συνάδελφοι,
Οι υποτιθέμενες "ήπιες" αποχωρήσεις τέλειωσαν. Αρχισε ήδη η σφαγή!  Προφανώς θα συνεχίσει μέσα στη μέρα και για το Βήμα υποθέτω όταν κλείσει το κυριακάτικο, όπως το έκαναν τις άλλες φορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου