Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοικτή ανταρσία της ΟΝΝΕΔ εναντίον ΝΔ και Σαμαρά

Ανοικτη ανταρσία από την ΟΝΝΕΔ εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και της απόφασης της Νεας Δημοκρατίας να στηρίξει το νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ συνεδρίασε εκτάκτως χθες το απόγευμα κι έστειλε μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα, ξεκαθαρίζοντας, όπως αναφέρει το ψήφισμα της: «Ας ξεμπερδεύουμε, μια και καλή από τη γενιά του Πολυτεχνείου».

Παράλληλα η ΟΝΝΕΔ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ακόμα και να στηρίξει καταλήψεις σχολών, με την προϋπόθεση, ότι αυτό θα είναι το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών και μάλιστα κάνει λόγο για εξέγερση στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρ. Παπαμιμίκος, ο οποίος ανήκει στο πιο μετριοπαθές κομμάτι της νεολαίας ,μιλάει για «σύγκρουση γενιών» διαφωνεί με ακραίες φωνές και ύβρεις αλλά στηρίζει αυτή την έντονη πολιτική αντιπαράθεση με το υπουργείο Παιδείας και το νομο-πλαίσιο. . Χθες διέγραψε τον υπεύθυνο της ΔΑΠ Οικονομικού της Νομικής, ο οποίος ήταν ο συγγραφέας μιας πολύ σκληρής ανακοίνωσης, που αναφερόταν στα «λαμόγια της Βουλής» και στους «αλήτες», συμπεριλαμβανομένου, όχι μόνο των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του προέδρου της Ν. Δ. κ. Αντ. Σαμαρά.

Ο υπεύθυνος της ΔΑΠ στο Οικονομικό Νομικής διεγράφη από τα μητρώα της Οργάνωσης και σε ανακοίνωσή της, η κεντρική διοίκηση της νεολαίας αναφέρει ότι «ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει την άποψή του, αλλά με πολιτικούς όρους και όχι με ύβρεις. Δεν θα ανεχθούμε παρόμοιες συμπεριφορές».

Στο ψήφισμά της η ΟΝΝΕΔ, αναφέρει ότι «το σύστημα της γενιάς του Πολυτεχνείου, που ανέδειξε το εύκολο χρήμα σε μαγκιά και το βόλεμα συνώνυμο της πολιτικής, επιχειρεί για ακόμη μία φορά να τορπιλίσει τα όνειρα των νέων ανθρώπων». Στο πλαίσιο αυτού του επιθετικού ύφους, χαρακτηρίζει την υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ως γνήσια εκπρόσωπος αυτής της γενιάς, που κατά τη γαλάζια νεολαία, «ανέλαβε μεθοδικά να αποδομήσει τη νεολαία, φιμώνοντας την και προωθώντας για ακόμη μία φορά τη νοοτροπία που έφτασε τη χώρα στην καταστροφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου