Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Νεκροί και καταστροφές από το πέρασμα του «Αϊρίν»


Τουλάχιστον 18 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα «Αϊρίν» από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ , η οποία σιγά σιγά προσπαθεί να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Τη σταδιακή επαναλειτουργία του δικτύου αστικών συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης καθώς και των αεροδρομίων ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στο Νιου Τζέρσεϊ το συγκοινωνιακό δίκτυο του οποίου δεν αναμένεται να λειτουργήσει σήμερα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας να εκτιμά τις ζημιές σε πολλά δισ. δολάρια.

Στην Ουάσιγκτον οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως θα λειτουργήσουν κανονικά, δίνοντας στο προσωπικό που δεν μπορεί να προσέλθει τη δυνατότητα είτε να απουσιάσει είτε να εργαστεί από το σπίτι.

Παρότι ο κυκλώνας δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στο κέντρο του Μανχάτταν, η ζωή των κατοίκων στα περίχωρα έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα, τόσο εξαιτίας του κομμένου ρεύματος, όσο και των πλημμυρών και των εκατοντάδων δέντρων που έχουν πέσει στους δρόμους.


Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο "Αϊρίν". "Πολλοί Αμερικάνοι εξακολουθούν να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φως, ή να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από τις πλημμύρες" τόνισε.


Ο τυφώνας Αϊρίν εξασθένησε ακόμη περισσότερο κατά τη χθεσινή νύκτα μετά την είσοδό του στο Καναδά, με ανέμους έντασης 85 χιλιομέτρων ανά ώρα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ. Έπληξε, ως "μετα-τροπική καταιγίδα", με ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους τις παράκτιες περιοχές του Καναδά και το νοτιο-ανατολικό Κεμπέκ, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση 200.000 νοικοκυριών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου