Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τα ξημερώματα η ψηφοφορία του σχεδίου για το χρέος

Η Βουλή των Αντιπροσώπων συνεδριάζει αυτή την ώρα (14:00 τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να προχωρήσει σε ψηφοφορία του σχεδίου που προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους, μεταξύ 1.00 με 3.30 τα ξημερώματα, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα.
Η Βουλή θα χρειαστεί πιθανότατα να περάσει διάφορα διαδικαστικά θέματα προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία για το ρεπουμπλικανικό σχέδιο που προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους. Η ψηφοφορία αυτή επρόκειτο αρχικά να γίνει την Πέμπτη αλλά αναβλήθηκε καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν υποστηρικτές ώστε να εγκριθεί το σχέδιό τους.
Στο μεταξύ νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, δήλωνε ότι "όλη η αβεβαιότητα" σχετικά με το ανώτατο όριο δανεισμού του δημοσίου και "ο δημόσιος διάλογος για το έλλειμμα (....) έχουν ήδη ζημιώσει την αμερικανική οικονομία".
Παράλληλα ο Κάρνεϊ διαβεβαίωσε ότι αρκεί ο χρόνος έως τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου για να συμφωνηθεί στο Κογκρέσο η αύξηση του αμερικανικού δανεισμού. "Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει και να είναι σεβαστή η διορία της 2ας Αυγούστου".
Τέλος, αποκάλυψε ότι ο Λευκός Οίκος μπορεί να καταλήξει στην απόφαση, "να παραταθεί η συμφωνία για το ανώτατο όριο δανεισμού κατά μερικές ημέρες, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος οριστικοποίησης αυτής της συμφωνίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου