Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Συνεχίζουν επ΄ αόριστον την απεργία οι ταξιτζήδες

Χωρίες αποτέλεσμα ήταν η συνάντηση σήμερα το μεσημέρι μεταξύ του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση και των εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί. Οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ αποφάσιαν την συνέχιση της απεργίας τους επ΄αόριστον.

Οι ιδιοκτήτες ταξί εδώ και δύο εβδομάδες πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους
Οι ιδιοκτήτες ταξί εδώ και δύο εβδομάδες πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους
Την συνέχιση επ΄αόριστον την απεργία τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των ταξί, μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,Γιάννη Ραγκούση, η οποία δεν κατέληξε σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Οι ιδιοκτήτες των ταξί δεν έκαναν πίσω στις θέσεις τους, με συνέπεια, μετά από αυτό, το υπουργείο να ανακοινώσει ότι η "απελευθέρωση με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά".


Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Αττικής Θύμιος Λυμπερόπουλος, αν και ο κ. Ραγκούσης έδειξε διάθεση για διάλογο, "δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα". Ανέφερε ακόμη πως ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματά τους. "Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η απεργία συνεχίζεται κανονικά" κατέληξε.

"Η απελευθέρωση με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά"

Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά, ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι κανόνες αυτοί θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

Το υπουργείο αφού, όπως συμφωνήθηκε, παραλάβει το προσεχές διάστημα τις προτάσεις και των τουριστικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει πριν το τέλος του μηνός Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των μερών, και βεβαίως το γενικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών - χρηστών, διασφαλίζοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει από τις 7 Ιουλίου, σε όλα τα μέρη, εύλογο χρόνο για να εκφράσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΤΕ,[ξενοδόχους, εταιρείες μεταφορών, εκπρόσωποι κρουαζιερόπλοιων κλπ].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου