Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Βουλγαρία: 42 τοις εκατό οι φτωχοί


Ιούλιος 13, 2011.
Σόφια.
Στη Βουλγαρία, ποσοστό 41,9 τοις εκατό του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης λόγω φτώχιας, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες της ΕΕ είναι 8,1 τοις εκατό.


Η κατάσταση χειροτέρευσε στη διάρκεια των τελευταίων ετών, σημειώνουν οι συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για το βουλγαρικό εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό έγγραφο, περίπου το 66 τοις εκατό των φτωχών είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τη φτώχια.

Οι συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης επικεντρώνονται στην πολιτική  για αύξηση της ικανότητας της Βουλγαρίας να βοηθήσει τους ανθρώπους που αναζητούν εργασία, τις φτωχότερες ομάδες του πληθυσμού, την αύξηση της ικανότητας της δημόσιας διοίκησης, την αποτελεσματικότητα της χρήσης των πόρων αλλά και την δημιουργία νέων ευκαιριών για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Από τις Βρυξέλλες συστήνεται η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στις συντάξεις, οι αυξήσεις των μισθών, σύμφωνα με την αύξηση της παραγωγής, ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών απασχόλησης, η βοήθεια σε νέους με χαμηλή μόρφωση και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου