Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Σκότωσε τα δύο της παιδιά για να εκδικηθεί τον σύζυγο της!

Μια σύγχρονη Μήδεια στη Μεγάλη Βρετανία. Ήθελε να σκοτώσει τον σύζυγο της γιατί νόμιζε πως είχε εξωσυζυγική σχέση και τελικά σκότωσε τα ανήλικα παιδιά της.

Μία 44χρονη μητέρα, η Φιόνα Ντόνισον σκότωσε τα δύο παιδιά της, τον 3χρονο Χάρι και την 2χρονη Ελίζ, τα τοποθέτησε σε τσάντες γυμναστηρίου και τα κρατούσε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου της ώσπου να καταφέρει να βρει και να σκοτώσει και τον πατέρα τους, Πωλ Ντόνισον.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ήδη κατατεθεί στο δικαστήριο, η 44χρονη γυναίκα ενεργούσε εκδικητικά εναντίον του πατέρα των παιδιών της διότι θεωρούσε πως την έχει παρατήσει και την παραμελεί διατηρώντας εξωσυζυγική σχέση.
 
Η δικηγόρος Κριστίνα Λέινγκ, είπε πως, «τα παιδιά βρέθηκαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της κατηγορούμενης. Είχαν πεθάνει από ασφυξία που πιθανότατα προήλθε από πνιγμό με μαξιλάρι. Ήταν ντυμένα με τις πιτζάμες τους και τοποθετημένα σε διαφορετικές τσάντες».
 
Ο φόνος των δύο παιδιών υπολογίζεται πως έγινε στις 26 Ιανουαρίου του 2010, στο σπίτι το οποίο νοίκιαζε η μητέρα αφού πρώτα είχε φύγει από εκείνο στο οποίο έμεναν μαζί και με τον πατέρα του Χάρι και τις Ελίζ. Αφού σκότωσε τα δύο αγγελούδια, η Ντόνισον κατευθύνθηκε προς το σπίτι του πρώην συντρόφου της, μπήκε μέσα και τον περίμενε με μαχαίρια στο χέρι. Η Λέινγκ θεωρεί ότι ο Ντόνισον γνώριζε το έγκλημα που είχε διαπράξει η Φιόνα προφανώς επειδή είχε ενημερωθεί από την ίδια, οπότε εκείνη περίμενε να τον σκοτώσει ώστε μετά να του προσάψει το φονικό. Παρόλα αυτά, εκείνο το βράδυ ο Πωλ δεν επέστρεψε στο σπίτι του και την επομένη η μητέρα παραδόθηκε στην αστυνομία.
 
Η Λέινγκ υποστήριξε στο δικαστήριο πως η κατηγορούμενη έχει περάσει από αρκετούς ψυχιάτρους και όλοι συγκλίνουν στο ότι η προσωπικότητά της έχει τα χαρακτηριστικά νάρκισσου. Σαν αποτέλεσμα, πιστεύει πως είναι ελκυστική, δυναμική και ικανή για όλα και δεν δέχεται τη αμφισβήτηση κανενός. «Είναι άνθρωπος που δεν συμπάσχει και δεν κατανοεί κανέναν, ούτε καν τα ίδια τα παιδιά της», δήλωσε η Λέινγκ στο δικαστήριο.
 
Έπειτα από τον χωρισμό του ζευγαριού τον Σεπτέμβριο του 2009, μετά την πτώχευση του πατέρα, η Ντόνισον του πρότεινε να χωρίσουν «για χάρη των παιδιών» και όταν εκείνος το δέχτηκε έγινε έξαλλη. Η εισαγγελία υποστηρίζει πως η Φιόνα προσπάθησε να κάνει τη ζωή του κόλαση με «ύστατο όπλο» της, την «χρήση» των παιδιών τους.
 
Ο Πωλ Ντόνισον είπε στην αστυνομία πως έκτοτε η παράλογη συμπεριφορά της συνεχίστηκε με αποκορύφωμα τη δολοφονία των παιδιών.
 
Η Ντόνισον αρνείται τις κατηγορίες για δολοφονία των παιδιών της λέγοντας πως βρισκόταν σε κατάθλιψη και δεν θυμάται τίποτα από τα όσα τραγικά συνέβησαν.
 
Η δίκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις με πέντε εβδομάδες ακόμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου