Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μέσω τηλεφώνου, φαξ και ίντερνετ οι συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο ...

Με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας στις δημόσιες υπηρεσίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας θα παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο το πρόγραμμα για το επιτελικό κράτος. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας, καθώς έχει ως στόχο εκτός από τη μείωση της γραφειοκρατίας και την εκμηδένιση των φαινομένων διαφθοράς.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο θα στηρίζεται σε δύο βάσεις:

μικρότερο και ευέλικτο κράτος
συνεχής αξιολόγηση προσώπων

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος ώστε να μπει τέλος στη διαφθορά και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης η προσπάθεια ελαχιστοποίησης των επαφών των πολιτών με τους υπαλλήλους. Γι' αυτό το σκοπό θα δοθούν κίνητρα ώστε ο κάθε πολίτης να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο και μέσω Fax να λαμβάνει έγγραφα που χρειάζεται ή ακόμα να κάνει χρήση του διαδικτύου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζεται να υπάρχει η δυνατότητα ο κάθε πολίτης να παίρνει έγγραφα μέσω internet τα οποία θα μπορεί είτε να προωθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις υπηρεσίες οι οποίες τα ζητούν, είτε να τα εκτυπώνει.

Τέλος το πρόγραμμα προβλέπει να δοθούν περισσότερες δυνατότητες εξυπηρέτησης στα ΚΕΠ όλης της χώρας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου