Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Εννέα γιατροί της Θεσσαλονίκης στον εισαγγελέα

Εννέα γιατροί της Θεσσαλονίκης στον εισαγγελέαΗ Οικονομική Αστυνομία διαπίστωσε, μετά από ελέγχους, σοβαρές φορολογικές παραβάσεις
Δικογραφίες σε βάρος εννέα γιατρών στην Θεσσαλονίκη για διάφορες φορολογικές παραβάσεις σχημάτισαν αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 20 έλεγχοι σε ιατρεία από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. μετά από σχετικές καταγγελίες.
Η έρευνα των αστυνομικών έγινε από 3 έως 6 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε εννέα περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις όπως μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών, μη ορθή τήρηση του βιβλίου ασθενών, μη ορθή ενημέρωση του βιβλίου εσόδων και εξόδων καθώς και μη τήρηση των προβλεπόμενων φορολογικών βιβλίων.
Επίσης κατά την διάρκεια ελέγχου ψυχιάτρου – ψυχολόγου, δεν τηρούνταν καθόλου στοιχεία και βιβλία, ενώ σε μία άλλη περίπτωση σε ένα οδοντιατρείο διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν και άλλοι οδοντίατροι που είτε δεν είχαν εκδώσει βιβλία και στοιχεία, είτε είχαν συνταξιοδοτηθεί.
Οι δικογραφίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Εφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου