Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Έρχονται εκλογές; Δήλωση Καστανίδη: Δεν έχουμε ανάγκη την τρόικα. Εξαθλιώνουμε τους Έλληνες και μόνοι μας…

Καστανίδης: "Οι απαιτήσεις της τρόικας οδηγούν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε σημείο μη αποδεκτό. Αν είναι να εξαθλιώσουμε τους Έλληνες, αυτό μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας, χωρίς την ανάγκη των δανειστών μας".
 
Σε μια κυνική ομολογία προέβη ο... Υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα. Εκεί ουσιαστικά είπε ότι δεν χρειάζεται η τρόικα για να εξαθλιώσεις τους Έλληνες, αλλά μπορούν και μόνοι τους. 
 
Είπε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και ότι η χώρα θα πρέπει να ξοδεύει όσα παράγει αυτή τη στιγμή. Καμμία κουβέντα φυσικά για αύξηση της παραγωγής και πραγματική οικονομία.
 
Άλλωστε αυτό αποτελεί βασική "ιδεολογική" γραμμή που κρατάει από τον Ανδρέα Παπανδρέου ακόμα, όταν άδειασαν τα ταμεία του κράτους και ξηλώθηκε, απαξιώθηκε ή οδηγήθηκε σε παρακμή, με σύστημα, οτιδήποτε παραγωγικό από το την οικονομία μας, όπως οι βιομηχανίες, οι βιοτεχνίες, η αλιεία, η κτηνοτροφία και η γεωργία.
 
Ζήτησε δε, από πλευράς, κράτους και πειθαρχία από τους Έλληνες πολίτες, ώστε να εφαρμοστούν αυτά που συμφώνησαν με την υπογραφή τους ο Καρατζαφέρης, ο Παπανδρέου και οι λοιποί συνεργάτες της τρόικας. 
 
Όχι κύριοι… Καμία πειθαρχία δεν μπορεί να υπάρξει με όρους τους οποίους συμφώνησαν άνθρωποι αναξιόπιστοι και φαιδροί. 
Καμία πειθαρχία δεν μπορεί να υπάρξει προς ένα κράτος που αδιαφορεί για τους πολίτες του, που τους ληστεύει, που δια της σκόπιμης ανοχής γκετοποιεί τις γειτονιές του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου