Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Το Μυστικό Βουνό

Το Βουνό που βλέπετε στην Φωτο
ονομαζεται 'ΚαγιένΜάουνταιν' ( CheyenneMountain ) και βρίσκεται στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Αυτο το βουνο κρύβει ενα απο τα μεγαλύτερα Μυστικά αυτης της Χωρας και αν θελετε να το μαθεται απλώς...


Διαβάστε.

....Στο Βουνό αυτό βρισκεται Η Αεροπορική διοίκηση των ΗΠΑ Καθως και το κέντρο επιχειρησεων των ενόπλων δυναμεων των ΗΠΑ.

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Η Κατασκευή του πραγματοποιήθηκε το 1956 στην περίοδο του ψυχτού πολέμου. Σε ενα τεράστιο ενισχυμένο καταφυγιο λοιπόν που βρισκεται κάτω απο αυτό το Βουνό η ΗΠΑ Βλεπουν και ακούν ολον τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο με την Βοήθεια Δορυφόρων , Ραντάρ , αισθητηρων αλλα και πολλών αλλων τεχνολογικων μέσων που χρησιμοποιούν.

ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Μεσα σε αυτό το Καταφύγιο υπάρχουν 15 κανονικα Κτηρια κατασκευασμένα απο χοντρό χαλυβα που συνδέονται μεταξυ τους.Η Εισοδος στα Τουνελ μέσα στο Βουνό ειναι απο ατσάλι και ζυγίζει 25 τόνους. Το κεντρο επιχειρήσεων Βρισκεται σχεδόν ένα χιλιόμετρο σε μηκος μεσα στην καρδιά του βουνού περικυκλωμένο απο στερεό γρανίτη . Οι Εγκαταστασεις το καθιστούν το πιό οχυρωμένο μερος του κοσμου.Ειναι κατασκευασμένο σε βάθος 600 μέτρων αποτελειται απο πολλά Τουνελ και το φυλανε κάθε ώρα 200 φρουροί. Καθε σημειο αυτού του Καταφυγιου εχει σχεδιαστεί να αντέχει σε εκρηξη πυρηνικής βομβας υσχίος 30 μεγατονων και εχει λοιπόν σχεδιαστεί με τετοιον τρόπο ωστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία του ΟΤΙ και να γινει.Ατσαλένιες πόρτες σε κάθε σημείο των εγκαταστάσεων εμποδίζουν τους ηλεκτομαγνητικούς παλμούς να επηρεασουν την λειτουργια των υπολογιστων και των ηλεκτρικών συστηματων του καταφυγιου.Το ρευμα τροφοδοτείται με έξι γεννήτριες ντίζελ 1,750 κιλοβάτ ,το νερό με 4 δεξαμενές χωρητικότητας 1,5 εκατομμύριων γαλόνιων και ο αερας με εναν τεράστιο φωταγωγό στην Νοτια πλευρά του συγκροτηματος οπου υπαρχουν ειδικα φιλτρα καθαρισμού σε περίπτωση βιολογικόυ και χημικόυ πολεμου.Ένα ετιατόριο, μια ιατρική μονάδα με φαρμακείο δυο κέντρα γυμναστικής με εξοπλισμό άσκησης , σάουνα , κουρείο καθώς και αλλα καταστήματα βρίσκονται όλα μέσα στο συγκρότημα. Ειναι αυτονόητο να αναφέρουμε πως αποτελει ενα απο τα καταφυγια του Προέδρου των ΗΠΑ σε περίπτωση εκτακτης αναγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου