Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Κάθε 7 λεπτά μια κλοπή.Κάθε μια ώρα μια ληστεία.(Μικροεγκληματικότητα όμως σύμφωνα με τον Παπουτσή,μην ανησυχείτε)


Πρωτοφανής αύξηση της εγκληματικότητας καταγράφεται στις γειτονιές τις Αθήνας αλλά και στην περιφέρεια προκαλώντας φόβο και απόγνωση στους πολίτες που νιώθουν τελείως απροστάτευτοι. Η έξαρση της εγκληματικής δράσης και της ανεξέλεγκτης αγριότητας επιβεβαιώνεται και από στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η αστυνομία.
Συγκεκριμένα πάνω   από 250 διαρρήξεις κλοπές και ληστείες διαπράττονται καθημερινά στην Αττική. Ανά 7 λεπτά μια κλοπή ή διάρρηξη, κάθε μισή ώρα μια ληστεία.
Ειδικότερα από τις αρχές του έτους ως και τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν περισσότερες από 90 χιλιάδες κλοπές και 6 χιλιάδες ληστείες πολλές φορές για πολύ μικρά ποσά. Να σημειωθεί επίσης ότι σημειώνονται 75 κλοπές τροχοφόρων την ημέρα και δύο απόπειρες δολοφονίας.
Τα κρούσματα της παραβατικότητας όμως αυξάνονται με ιλιγγιώδης ρυθμούς και στην επαρχία, ειδικά στις ληστείες και τις κλοπές. Η αύξηση αυτή οφείλεται και στο γεγονός ότι στην περιφέρεια οι στόχοι είναι πιο ευάλωτοι και η αστυνόμευση μικρότερη.
Ακόμη πιο ανησυχητικό, αποδεικνύεται ωστόσο ότι οι σημερινοί κακοποιοί είναι βαρύτερα εξοπλισμένοι, καλύτερα οργανωμένοι και περισσότερο από ποτέ αδίσταχτοι. Είναι γεγονός ότι δράστες δεν διστάζουν να εισβάλλουν όχι μόνο σε τράπεζες, αλλά και σε κάθε είδους επιχειρήσεις μέρα μεσημέρι και μπροστά στα μάτια ανύποπτων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου