Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Παραιτήθηκαν από τα επιδόματα οι βουλευτές του Κουβέλη

Παραιτήθηκαν από τις απολαβές των συνεδριάσεων ο πρόεδρος της της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης και άλλοι τρεις βουλευτές. Διαβάστε στο NEWS 247 ποιοι είναι
 
Παραιτήθηκαν της αποζημίωσης για την συμμετοχή τους στις Επιτροπές της Βουλής, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές-μέλη του κόμματος, Αθ. Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός.
Οι τέσσερις βουλευτές γνωστοποίησαν την απόφασή τους με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο.
Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές, μετά και την πρόσφατη μείωση της αμοιβής τους για τις Επιτροπές, λαμβάνουν το ποσό των 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.
Μάλιστα, ο Φώτης Κουβέλης σε άρθρο του στο protagon.gr ζητά να μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση και να καταργηθεί η διπλή σύνταξη.
"Η βουλευτική αποζημίωση και τα προνόμια των βουλευτών είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον ανορθόδοξο, στρεβλό τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος", αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως "πρέπει να μειωθεί αποφασιστικά η βουλευτική αποζημίωση, όπως έχει συμβεί με τους μισθούς όλων όσοι πληρώνονται από το δημόσιο.
Είναι επιτακτική ανάγκη να καταργηθεί η αποζημίωση για τη συμμετοχή των βουλευτών στις επιτροπές της βουλής.
Αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες και την κοινωνία η λεγόμενη διπλή σύνταξη και πρέπει να καταργηθεί. Οι βουλευτές πρέπει να συνταξιοδοτούνται όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, μόνο από τον επαγγελματικό ασφαλιστικό τους φορέα".
Αναλυτικά, η επιστολή:
"Κύριε Πρόεδρε,
Σας κάνουμε τη δήλωση ότι παραιτούμαστε από την αποζημίωση για τη συμμετοχή μας στις επιτροπές της Βουλής.
Οι βουλευτές: Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου