Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΚ: "Οι αποταμιεύσεις των πολιτών θα εξαφανιστούν σε ένα χρόνο από σήμερα" [ΒΙΝΤΕΟ]

Για πρώτη φορά οι κερδοσκόποι εμφανίζονται με ονοματεπώνυμο και πρόσωπο μπροστά στην κάμερα! Δείτε το βίντεο, τι είπε ο Alessio Rastani, ο οποίος δηλώνει χρηματιστής κτλ, στην κάμερα του BBC, κληθείς να σχολιάσει την οικονομική κρίση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο κυνισμός του είναι τουλάχιστον εξοργιστικός...




Ο ανεξάρτητος επενδυτής (βλέπε κερδοσκόπος) Alessio Rastani, σόκαρε τους παρουσιαστές εκπομπής  του BBC, παρομοιάζοντας την κρίση με "καρκίνο", προβλέποντας ταυτόχρονα, την εξαφάνιση των αποταμιεύσεων των πολιτών σε ένα χρόνο από σήμερα και δηλώνοντας ότι η Goldman Sachs και όχι οι κυβερνήσεις εξουσιάζουν τον κόσμο.

Όπως ήταν φυσικό το βίντεο των δηλώσεων (ειδικά από το 2:22 και μετά είναι συγκλονιστικό), έκανε το γύρο του διαδικτύου, ωστόσο η "ειλικρίνειά" του, προκάλεσε υποψίες.

Αμέσως κυκλοφόρησαν φήμες ότι μπορεί ο συγκεκριμένος κύριος να είναι μέλος της ομάδας "The Yes Men". Πρόκειται για ομάδα που ειδικεύεται σε έξυπνες φάρσες με θύματα δημοσιογράφους και εκπομπές που θεωρούνται έγκυρες και σοβαρές.

Απανωτές διαψεύσεις

Οι "Yes Men" σε ανάρτηση στο μπλογκ τους διέψευσαν ότι ο Rastani είναι μέλος τους, ενώ και το BBC σε ανακοίνωσή του σημιώνει ότι μετά από "έρευνα" δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο, ότι o Rastani δεν είναι πράγματι επενδυτής και επομένως η συνέντευξη δεν ήταν φάρσα.

Πάντως, πολλοί εξακολουθούν να μην πείθονται, καθώς τα όσα είπε ο Rastani.

Οι "Yes Men" είχαν και στο παρελθόν "χτυπήσει" σε εκπομπή του BBC, με τον συνιδρυτή της ομάδας να παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος εταιρείας χημικών.

Δείτε το βίντεο:





Ενεργοποιήστε τους ελληνικούς υπότιτλους πατώντας στο παραθυράκι επάνω που λέει subtitles
 
planet-greece
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου