Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ενοίκιο 3.115 ευρώ την ημέρα πληρώνει το υπουργείο Οικονομικών!

Ασύλληπτα για το μέσο πολίτη και για τους μισθωτούς των 800 ευρώ που γονατίζουν από φόρους και εισφορές είναι τα ποσά που εξακολουθεί να πληρώνει το κράτος για τη στέγαση των υπηρεσιών του, με ενοίκια που φτάνουν και στα 3.115 ευρώ την ημέρα!!!



Το "χρυσοφόρο" δημόσιο στο διάστημα από 1/7 έως 30/9/2011 (90 μέρες) πλήρωσε 283.018 ευρώ ενοίκιο για το κτίριο όπου στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (επί της οδού Καραγ. Σερβίας στο Σύνταγμα) και μάλιστα αυτό το ποσό είναι μειωμένο κατά 12,3% σε σχέση με το μίσθωμα που θα πλήρωνε αν δεν υπήρχε η "γενναιόδωρη" έκπτωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας που είναι η Εθνική Ασφαλιστική.



Τα δύο αποκαλυπτικά έγγραφα μιλούν από μόνα τους.
Στην πράξη, το ενοίκιο που πληρώνει το υπουργείο Οικονομικών -και μάλιστα μετά την "έκπτωση"- έπεσε στα 3.115 ευρώ την ημέρα!!!

Πριν από την έκπτωση έφτανε στα 3.587 ευρώ την ημέρα!
Το μίσθωμα θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είναι μέσα στις προδιαγραφές της αγοράς αν λάβει κανείς υπόψη την περιοχή (Σύνταγμα) και την έκταση του ακινήτου. Πλέον όμως τέτοια ποσά για τη σημερινή συγκυρία μόνον ως περιττή πολυτέλεια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, με δεδομένο ότι το σπάταλο δημόσιο είναι αυτό για το οποίο καλούνται να πληρώνουν μισθωτοί άνεργοι και συνταξιούχοι, θυσιάζοντας μέρα με τη μέρα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι από το επίπεδο διαβίωσής τους.



Το "χρυσό ενοίκιο" των 3.115 ευρώ την ημέρα που πληρώνει το υπουργείο Οικονομικών (σ.σ. μετά τις κρατήσεις 3.077 ευρώ), δείχνει ανάγλυφα ότι η "μείωση της κρατικής σπατάλης" παραμένει γράμμα κενό περιεχομένου για την κυβέρνηση και αγγίζει αν δεν ξεπερνά τα όρια της κοροϊδίας.
Το μόνο που είναι βέβαιο είναι οι νέες περικοπές που έρχονται σε μισθούς και συντάξεις, για να πέσουν τα ελλείμματα και να βγουν τα νοίκια των 3.115 ευρώ τη μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου