Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τα θύματα της ΑΣΠΙΣ αναγνωρίζουν ως κυβέρνηση την Τρόικα

Ανοικτή επιστολή με τίτλο «Ακόμη μία "μαύρη τρύπα" 500 εκ. ευρώ» έστειλε προς τα μέλη της Τρόικα ο Σύλλογος των ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, ζητώντας «άμεση πολιτική επίλυση» του προβλήματός τους.

Στην επιστολή τους, οι ζημιωθέντες περιγράφουν το ιστορικό με τα πιστοποιητικά φερεγγυότητας που έπαιρνε ο Παύλος Ψωμιάδης και η Ασπίς από τις ελληνικές αρχές, μιλούν για εγκληματική δραστηριότητα καθώς και για «το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία της ΕΕ».


Αναλυτικά η επιστολή:
"Πριν δύο χρόνια, οι ελληνικές εποπτικές αρχές έκαναν ανάκληση της άδειας μίας εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα, της Ασπίς Πρόνοια. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν όλες τους τις οικονομίες, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία λάμβανε κρατικά πιστοποιητικά φερεγγυότητας σε ετήσια βάση.


Η Ασπίς Πρόνοια και ο πρόεδρος Παύλος Ψωμιάδης λάμβαναν πιστοποιητικά φερεγγυότητας από το 2002 από κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση, ασκούσαν πλημμελή εποπτεία, αν δεν ήταν συνεργοί σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα. Δυο χρόνια μετά, καμία λύση δεν έχει βρεθεί για το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία της ΕΕ.
Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων απαιτεί άμεση πολιτική επίλυση. Το ελληνικό κράτος οφείλει να αποζημιώσει τους περίπου 250.000 κατόχους συμβολαίων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value, με ποσό που ανέρχεται περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Χιλιάδες άνθρωποι πρόκειται να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους μέσω της νομικής οδού καθώς θεωρούν ότι το κράτος δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα για επίλυση.

Στις μέρες μας, η Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Αγορά δοκιμάζεται. Οι Έλληνες έχουν χάσει την πίστη τους για όλα τα ασφαλιστικά προϊόντα και η εφαρμογή του Solvency II πρόκειται να αποδειχθεί ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν λύσει άμεσα αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα, οι άνθρωποι θα διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους από τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια αξιώνοντας μελλοντικά ποσά πολλαπλάσια και έντοκα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου