Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ταραχές και βία στην Ισπανία


Ταραχές και βία στην Ισπανία Η αστυνομία της Μαδρίτης δεν δίστασε να κάνει ακόμη και χρήση γκλομπ, προκειμένου να εξαναγκάσει τους διαδηλωτές που τάσσονταν κατά της επίσκεψης του πάπα Βενέδικτου, να διασκορπιστούν από την πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.
Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πλατεία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τις διαδηλώσεις των Ισπανών που διαφωνούσαν με τη συγκεκριμένη επίσκεψη, η οποία έγινε με στόχο, ο πάπας Βενέδικτος, να παραστεί στις 26ες Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας (JMJ), όπου αναμένονταν περίπου ένα εκατομμύριο προσκυνητές.
Την Τετάρτη, οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και στους αντιτιθέμενους της επίσκεψης του πάπα διαδηλωτές, είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έντεκα ανθρώπων, ενώ, χθες Πέμπτη, περίπου 150 διαδηλωτές επανήλθαν στην Πουέρτα ντελ Σολ, παρότι περισσότεροι από 100 αστυνομικοί και είκοσι αστυνομικά οχήματα, είχαν πάρει θέση κοντά στην πλατεία για να αποτρέψουν συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους προσκυνητές.
Παρ΄ ότι οι διαμαρτυρόμενοι απομακρύνθηκαν στους γύρω δρόμους, οι αστυνομικοί φορώντας τα κράνη τους, τους ακολούθησαν χτυπώντας τους με γκλομπ στα πόδια, με αποτέλεσμα αρκετοί να πέσουν χτυπημένοι στο έδαφος.
"Με χτύπησαν πέντε - έξι φορές. Είμαστε άοπλοι και δεν κάναμε τίποτε. Κατάφερα να καλύψω το κεφάλι μου, διαφορετικά θα μου το είχαν ανοίξει" δήλωσε χαρακτηριστικά 30χρονος , τραυματισμένος στον αγκώνα, διαδηλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου