Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΜΕ 60 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΑΜ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA

Η Ελληνική εταιρεία αποδελτίωσης "innews" που εδώ και χρόνια κατακλέβει την εργασία εκατοντάδων δημοσιογράφων σε εφημερίδες και ίντερνετ καταγράφοντας για λογαριασμό πελατών τους (επ' αμοιβή) ότι γράφουν... οι πάντες, πλέον διαφημίζει - και το planet-greece αποκαλύπτει με ντοκουμέντο αδιάψευστο - ότι έχει φακελώσει όλους τους Έλληνες χρήστες του facebook και του Twitter και μάλιστα πουλάει τα δεδομένα τους σε όποιον ενδιαφέρεται!...

Η εταιρεία αποδελτίωσης innews εδώ και χρόνια καπηλεύεται προς ίδιον όφελος τη δουλειά εκατοντάδων (μην πούμε χιλιάδων) δημοσιογράφων ή συντακτών σε εφημερίδες, περιοδικά και ίντερνετ.

Τι κάνει;

Έναντι αμοιβής, αναλαμβάνει για εκλεκτούς πελάτες της να τους ενημερώνει ποιος έχει γράψει τι, προσκομίζοντάς του και το ανάλογο αντίγραφο, χωρίς να καταβάλει ούτε μισό ευρώ για πνευματικά δικαιώματα στους συντάκτες της εκάστοτε είδησης, ή στους δημιουργούς ενός κειμένου, ούτε καν στην επιχείρηση για την οποία οι συγγραφείς εργάζονται.

Εδώ και χρόνια λυμαίνεται τη δουλειά τρίτων προς ίδιον όφελος. Αποκομίζοντας βέβαια μεγάλα κέρδη. (Δε νομίζουμε να πιστεύει κανείς ότι το κάνουν για... την ψυχή της μανούλας τους)!

To facebook

Εσχάτως, λοιπόν η εν λόγω εταιρεία αποφάσισε να αναρτήσει αυτή την σοκαριστική ανακοίνωση στην αρχική της σελίδα:



Το γράφουν ξεκάθαρα, χωρίς καμία συγκάλυψη και καμία ντροπή. "Παρακολουθούμε 50.000 Έλληνες χρήστες του Twitter και 918.00 του Facebook"!

'Άγνωστο πώς, κατάφεραν να φακελώσουν σχεδόν 1.000.000 (ένα εκατομμύριο) Έλληνες χρήστες των δημοφιλών social media, χωρίς ΠΟΤΕ να πάρουν την έγγραφη έγκρισή τους, και πλέον όποιος ενδιαφέρεται, για 60 ευρώ, μπορεί να γνωρίζει αν υπάρχει οποιοσδήποτε, οπουδήποτε, πού μπορεί να έχει γράψει κάτι για αυτόν.

Έχει λοιπόν ο Χ επιχειρηματίας την απορία ποιοι γράφουν γι' αυτόν στο facebook και τι, με 60 ευρώ το μαθαίνει. Και βέβαια, μετά, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα κατά το δοκούν. Υποβάλλοντας ακόμη και αγωγή και αξιώνοντας υπέρογκες αποζημιώσεις! Αγνοώντας ότι κάποιος μπορεί να έγραψε κάτι σε έναν φίλο του, στα πλαίσια προσωπικής συζήτησης, που σε καμία περίπτωση δε γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται!!!

Πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση παραβίασης όχι μόνο των Προσωπικών Δεδομένων αλλά ακόμη και των Προσωπικών Ελευθεριών. Η εν λόγω εταιρεία καταπατεί ακόμη και το Σύνταγμα. Περιμένουμε τα αντανακλαστικά τόσο του εισαγγελέα όσο και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι θα πρέπει να παρέμβουν ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ._
http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου