Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Σέρβοι άνοιξαν πυρ κατά στρατιωτών του ΝΑΤΟ

Η κατάσταση χειροτέρευσε στο Κόσοβο

Η ομάδα των οπλισμένων Σέρβων, που επιτέθηκε λίγο νωρίτερα σήμερα και πυρπόλησε μεθοριακό σταθμό ελέγχου στο βόρειο Κόσοβο, άνοιξε πυρ κατά στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR).
«Η κατάσταση χειροτέρευσε στον μεθοριακό σταθμό ελέγχου Γιάρινιε και.....
επιβεβαιώθηκε ότι διαπράχθηκε ενέργεια εμπρησμού κατά της θέσης αυτής. Υπήρξαν επίσης επιβεβαιωμένες πληροφορίες για πυροβολισμούς που ερρίφθησαν στο προσωπικό της KFOR που βρίσκεται εκεί κοντά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.

Στην ανακοίνωσή της η KFOR δεν αναφέρει τραυματισμούς και δεν διευκρινίζει αν οι άνδρες της δύναμης αυτής ανταπέδωσαν τα πυρά. Ωστόσο διευκρινίζει ότι εστάλησαν ενισχύσεις στα σύνορα.

Σέρβος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε δεκάδες άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα, οπλισμένους με μοχλούς, ρόπαλα και τσεκούρια, κοκτέιλ Μολότοφ και φωτοβολίδες να πυρπολούν το μεθοριακό σταθμό.

Αξιωματικοί των τελωνείων και της αστυνομίας κατάφεραν να διαφύγουν στο κοντινό φυλάκιο της KFOR μετά την πυρπόληση του μεθοριακού σταθμού στον οποίο βρίσκονταν και την καταδίωξή τους από τους οπλισμένους Σέρβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου