Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Βούλγαρος φυσικός προβλέπει μεγάλο σεισμό στην Τουρκία



Ισχυρός σεισμός μεγέθους  5,9 έως 9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ θα ταρακουνήσει την τουρκική πόλη Simav, στην επαρχία της Κιουτάχειας,  στις 15 Ιουνίου 2011.


Σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής φυσικής  Μπόικο Ιλίεφ προέβλεψε ότι σύντομα θα γίνει ένας πολύ ισχυρός σεισμός στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τη θεωρία του οι τεκτονικές πλάκες που δημιουργούν το σεισμό θα μετακινηθούν λόγω της βαρύτητας της Σελήνης. Αυτή η έλξη των πλακών από το κοντινό με τη γη ουράνιο σώμα θα προκαλέσει τον μεγάλο σεισμό.

Ερωτηθείς αν είχε προβλέψει το μεγάλο σεισμό της Ιαπωνίας, ο καθηγητής της φυσικής, είπε ότι τον είχε προβλέψει και αυτό μπορεί να αποδειχθεί από τις ενημερώσεις που τότε είχε κάνει.

«Προσπαθώ να παρουσιάσω μια νέο μέθοδο πρόβλεψης των σεισμών, η οποία δεν υπάρχει μέχρι σήμερα στην σχετική βιβλιογραφία», δήλωσε ο καθηγητής και συμπλήρωσε ότι έχει προγνώσει τουλάχιστον 50 σεισμούς μέχρι σήμερα. Την μέθοδο που ακολουθεί θα την τεκμηριώσει και θα την δημοσιεύσει, πρόσθεσε.

Πριν από μερικά χρόνια ο καθηγητής φυσικής, στην ώρα του μαθήματος είπε στους μαθητές ότι στις 31 Μαρτίου στις 13:31 θα γίνει σεισμός στην Vrancea.  Όπως και πράγματι έγινε. Από τότε άρχισε να δημοσιεύει στις εφημερίδες τις προβλέψεις του. Ισχυρίζεται ότι κατά 80 % οι προβλέψεις του επαληθεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου