Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Δύο γιατροί έκλεψαν 28 δις!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Επανάσταση βουλευτών που βλέπουν ότι είναι προτιμότερο να σταθούν στο πλευρό των πολιτών, έστω και αν αρχίσουν να σκάβουν όλοι μαζί τη γη για λίγα χόρτα επιβίωσης μακριά από την έως τώρα τρυφηλή ζωή, αλλά πιστοί στο δόγμα «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»; Ανταρσία βουλευτών που επιθυμούν τη δική τους πολιτική επιβίωση και αφήνουν στην άκρη το καλό της χώρας, για το οποίο πασχίζουν και βάζουν «καυτές» υπογραφές υπουργοί για να μην πεθάνει η Ελλάδα;


Αυτές οι δυο γραμμές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα στα οποία έχουν δημιουργηθεί συνθήκες και έχουν διατυπωθεί σκέψεις που μπορεί να οδηγήσουν και στην απώλεια της δεδηλωμένης από την κυβέρνηση. Ο ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ καλεί με ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή του τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να κάνουν απολογισμό για τον ένα χρόνο εφαρμογής του μνημονίου, αλλά και να συζητήσουν σε όλα τα θεσμικά όργανα διεξοδικά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τα πρόσθετα μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις πριν αυτά πάνε στη Βουλή ως «κατεπείγοντα» για ψηφοφορία με συνοπτικές διαδικασίες.


Ενας από τους βουλευτές που υπογράφουν, ο κ. Θωμάς Ρομπόπουλος της Θεσσαλονίκης, είπε ανοιχτά ότι ΔΕΝ θα ψηφίσει το νέο μνημόνιο με τα πρόσθετα μέτρα, αν δεν γίνει διεξοδική συζήτηση και πάει ως κατεπείγον με τη γνωστή συνοπτική διαδικασία. Το ίδιο αφήνουν να εννοηθεί και άλλοι από τους βουλευτές που υπέγραψαν την επιστολή και αυτοί είναι οι κ.κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, Σούλα Μερεντίτη, Πάρις Κουκουλόπουλος, Ολγα Ρενταρή, Εκτορας Νασιώκας, Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Γερανίδης, Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Μιχάλης Τζελέπης, Κώστας Καρτάλης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης.


«Αλλάξτε»
Οι βουλευτές φυσικά δεν τρελάθηκαν, ούτε ψάχνουν επειγόντως υπουργικά αξιώματα ώστε να μην μιλούν. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή τα υπουργικά αξιώματα έχουν στοχοποιήσει τα πρόσωπα που τα κατέχουν και αυτό φαίνεται από τις λαϊκές αντιδράσεις, όπου εμφανίζονται υπουργοί. Δεν μένουν απ’ έξω και οι βουλευτές, όπως φάνηκε στην Κέρκυρα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, και το αίτημα του κόσμου περικλείεται στη βάση: «Αν δεν μπορείτε να διορθώσετε τη ζωή των Ελλήνων, την οποία τα δύο μεγάλα κόμματα κατέστρεψαν λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία, θα έχετε συνέπειες που δεν εξαιρούν τη βία. Αλλάξτε ή φύγετε όσοι προλάβετε τώρα».


Το «αλλάξτε» στοχεύει στην ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος και δεν αφήνει απ’ έξω και τη λεγόμενη διεθνή κρίση, η οποία λέγεται μεν αλλά δεν φαίνεται στην Ελλάδα.  Η κρίση στην Ελλάδα είναι σαφές ότι είναι κρίση χρέους των δημοσίων ταμείων και όχι κρίση παραγωγής. Η κρίση διεθνώς είναι κρίση που δημιουργείται από τα αρπακτικά των διεθνών αγορών, τα οποία μετακινούν δισεκατομμύρια από χώρες σε χώρες όχι για να έχουν παραγωγή αλλά για να έχουν κέρδη.

Αρπαγή
Οπως ο νεαρός παράγων του ποδοσφαίρου που έβγαλε σε μισή ώρα 12 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα στήνοντας ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Πώς; Με στοίχημα στις «διεθνείς αγορές». Είναι προφανές ότι γίνεται αρπαγή χρημάτων και αυτή μένει ατιμώρητη, διότι οι άρπαγες έχουν εγκλωβίσει το πολιτικό σύστημα και το ελέγχουν.


Αυτός ο έλεγχος πρέπει να αλλάξει και ο παγκόσμιος ξεσηκωμός των πολιτών είναι βέβαιο ότι θα τον αλλάξει ακόμα και αν χρειαστεί να χυθεί αίμα μέσα από μια μακρά διαδικασία ξεσηκωμού που μόλις ξεκίνησε παγκοσμίως. Στην Ελλάδα αυτή η διαδικασία πάει με πολύ γοργότερους ρυθμούς και αυτό γιατί η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός δεν έχουν όρια και από την πλευρά των δύο κομμάτων εξουσίας και από το εξωτερικό. Οι Ελληνες καλούνται να επωμισθούν τα πιο σκληρά μέτρα που πάρθηκαν στη σύγχρονη παγκόσμια Ιστορία για δύο λόγους:

1. Για να διατηρήσουν τα κλεμμένα οι εκλεκτοί του πολιτικού συστήματος, το οποίο έφτιαξε τους συγκαλυπτικούς νόμους.
2. Για να διευκολύνουν το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε ξένους και ντόπιους χωρίς καμία εγγύηση πλειοδοσίας. Αντίθετα, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι τα κλεμμένα χρήματα είναι αυτά που χρησιμοποιούνται μέσα από διάφορες εταιρείες για την εξαγορά τέτοιας περιουσίας.
Αυτή η πλευρά είναι τόσο ξεφωνημένη, ώστε αρκετοί νέοι βουλευτές που δεν μετέχουν στη λεηλασία αλλά γνωρίζουν τον απίστευτο πλουτισμό πολιτικών που άσκησαν εξουσία αντιδρούν και δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να γίνουν θύματα βίας για να καλύψουν τον πλουτισμό άλλων.


Η συγκάλυψη της απάτης και της λεηλασίας
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι τεχνητή. Δηλαδή, δεν δημιουργήθηκε στην προσπάθεια παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά δημιουργήθηκε από τη συστηματική συγκάλυψη της λεηλασίας δημόσιας περιουσίας. Ως παραδείγματα εμείς αναφέρουμε δύο ακόμα περιπτώσεις που αποκαλύπτονται μετά χιλίων βασάνων.
α) Ο γιατρός Τ. σε κρατικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε με λογαριασμό... 50 εκατομμυρίων ευρώ!

β) Ο γιατρός Π. στον ίδιο χώρο αλλά σε άλλη ειδικότητα (ορθοπεδική) βρέθηκε με λογαριασμό 35 εκατομμυρίων ευρώ. Κι αυτός σε κρατικό νοσοκομείο.
Τα ονόματα των δύο γιατρών είναι παντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό. Ούτε η μάνα τους δεν τους ήξερε. Μπορεί να αναλογισθεί κανείς την έκταση της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος (δημόσιο χρήμα μέσω φαρμακευτικών έκλεβαν κι αυτοί...), αν δυο γιατρουδάκια που δεν τα ήξερε ούτε η μάνα τους έχουν μόνο σε δύο λογαριασμούς 85 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, 28 δισεκατομμύρια δραχμές... Ετσι έχουν συγκεντρωθεί στην Ελβετία κοντά στα 600 δις. ευρώ και είναι έσχατη υποκρισία της ελληνικής πολιτικής σκηνής και των «τροϊκανών» να προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα χρήματα και γι’ αυτό τα ζητούν από τους άσχετους με τη λεηλασία Ελληνες μέσω των λεγόμενων μέτρων.

Και η περίπτωση Τσοχατζόπουλου (γράφουμε σε άλλες σελίδες) παρόμοιας υποκρισίας είναι. Τον οδηγούν με συνοπτικές διαδικασίες στο ειδικό δικαστήριο και ίσως και στη φυλακή για αστεία ποσά που δεν δικαιολογούνται στο πόθεν έσχες. Δηλαδή, για κάποιες χιλιάδες ευρώ σε αγορές σπιτιών κ.λπ. Εύκολα θα τα δικαιολογήσει και θα βγει από τη φυλακή (αν τον κλείσουν) σύντομα. Ε και; Αυτή είναι η διάσταση του σκανδάλου των υποβρυχίων που συνδέεται άμεσα με το σκάνδαλο SIEMENS, τη λεηλασία μέσω της Ολυμπιάδας και των κρατικών φιλέτων όπως ο ΟΠΑΠ; Ο δρόμος είναι μακρύς και χωρίς δίκες και πολυετείς καθείρξεις πρώην υπουργών και πρώην πρωθυπουργών για το οικονομικό μας ΕΓΚΛΗΜΑ δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό κανένα μέτρο. Προτιμότερη είναι η πτώχευση, η οποία θα συνοδευτεί με λαϊκά δικαστήρια και χειρότερες μορφές βίας από όσα ζούμε σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου