Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Tι λέει η παλιόγρια θα μας τρελάνει τελείως!!!Κόψτε συντάξεις, άδειες, αργίες...

Κόψτε συντάξεις, άδειες, αργίες...

Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, θα συμπαρασύρει και εμάς. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα. Ομως, υπό προϋποθέσεις: Οι Ελληνες δεν μπορεί να συνταξιοδοτούνται πριν τους Γερμανούς ... να κάνουν πολλές διακοπές ... κι οι Γερμανοί πιο λίγες, δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ.Οι δηλώσεις αυτές αλλά και το ασυνήθιστο ύφος για την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, σχολιάζονται από το περιοδικό Spiegel, το οποίο σε άρθρο του με τίτλο «Η Μέρκελ επιτίθεται στην Ελλάδα για την... ηλικία συνταξιοδότησης και τις άδειες», σημειώνει ότι ήταν σαφές ότι δεν απευθυνόταν κυρίως στους Ελληνες, αλλά «σε εσωτερικό ακροατήριο», στους Ελεύθερους Δημοκράτες, τους εταίρους της στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, όμως, η βοήθεια συνδέεται με όρους, δήλωσε χθες η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε εκδήλωση της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, CDU - αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, στην Βαυαρία.

Αναφερόμενη στη δημοσιονομική κρίση που πλήττει την ευρωζώνη, η καγκελάριος επανέλαβε την προθυμία της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα, συγχρόνως όμως προανήγγειλε σκληρές διαπραγματεύσεις.

«Φυσικά και θέλουμε το ευρώ και φυσικά δεν θέλουμε κάποιος να χρεοκοπήσει και μετά να συμπαρασυρθούμε όλοι», τόνισε η Άγκελα Μέρκελ στην εκδήλωση του CDU, στο Μέσεντε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το ευρώ συνεχίζει να είναι σταθερό, υποστήριξε η Μέρκελ. «Αλλά είναι αλήθεια επίσης ότι, αν δεν προσέξουμε, τα πράγματα στο μέλλον θα αλλάξουν. Και γι' αυτό θα πρέπει όλα τα κράτη να συμμεριστούν ότι η συνετή οικονομική διαχείριση είναι το θεμέλιο των κινήσεών μας».

Η βοήθεια όμως συνδέεται με όρους, διευκρίνισε η καγκελάριος, προσθέτοντας σε άλλο σημείο:«Δεν μπορούμε να είμαστε απλώς αλληλέγγυοι και να πούμε ας συνεχίσουν απλά αυτές οι χώρες να κάνουν ό,τι έκαναν μέχρι τώρα…Ναι, η Γερμανία θα βοηθήσει, αλλά θα το κάνει μόνον όταν οι άλλοι καταβάλλουν προσπάθειες. Και αυτό πρέπει να αποδειχθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου