Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

«Βέτο Βουλγαρίας και Ελλάδας στην υποψηφιότητα του Στέφαν Φούλε»

Σκόπια/Βρυξέλλες- (Фокус)

Η Βουλγαρία θα είναι η δεύτερη χώρα, μετά την Ελλάδα, η οποία θα ασκήσει βέτο στο διορισμό του Επιτρόπου, Štefan Füle, ως διαδόχου της Catherine Ashton, Υπάτου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.


Τη δημοσίευση αυτή είχε η εβδομαδιαία ‘ Νέα Ευρώπη’ που εκδίδεται στις Βρυξέλλες και την οποία επικαλείται δημοσίευμα των Σκοπίων, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο έντυπο των Βρυξελλών, ο Τσέχος πολιτικός, Στέφαν Φούλε, κρίθηκε υπεύθυνος  για την κακή έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρόοδο της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του μηχανισμού επαλήθευσης για τη συνεργασία, η οποία, σύμφωνα με την «Νέα Ευρώπη» έγινε με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι, που ηγείται του Σοσιαλιστικού Κόμματος, προκειμένου να δώσει στήριξη στο συντηρητικό κόμμα GERB του Μπόικο Μπορίσοφ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών μελών, και σίγουρα κάποιος θα πληρώσει για αυτό. Ο πρώτος θα είναι, πιθανόν, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Στέφαν Φούλε, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκθεση της Βουλγαρίας και ο οποίος ελπίζει ότι μετά τις εκλογές θα γίνει επικεφαλής  της ευρωπαϊκής Εξωτερικής πολιτικής. Αλλά διαπιστώσαμε ότι μετά την Ελλάδα, και η Βουλγαρία θα ασκήσει βέτο», αναφέρει το δημοσίευμα της «Νέας Ευρώπης».

Σημειώνεται ακόμη στο δημοσίευμα, ότι η Ελλάδα προτίθεται να ασκήσει βέτο στην εκλογή του Φούλε, λόγω της επιμονής του για την πρόοδο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, και αυτό σημαίνει ότι και η Βουλγαρία θα είναι ενάντια στη συνεχιζόμενη δέσμευση του Τσέχου πολιτικού.

«Προφανώς η ελληνο-βουλγαρική συνεργασία, αντιμετωπίζει από κοινού με βέτο την ένταξη της FYROM στην ΕΕ, και η  οποία συνεχίζεται με εκδίκηση προς τον Επίτροπο της Διεύρυνσης», σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.


--
[Βαλκανικό Περισκόπιο: Η Ελλάδα είχε, ήδη, προαναγγείλει πριν από ένα χρόνο, ότι η εμμονή του Φούλε για παράλληλη ένταξη των Σκοπίων με τη διαδικασία επίλυσης του ονόματος, θα του στοιχίσει την πορεία του, στη λήψη αξιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση].

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου