Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η πρεμιέρα της ελληνικής άρσης βαρών για το 2014 θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα


Η πρεμιέρα της ελληνικής άρσης βαρών για το 2014 θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα, στην περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΒ που αποτελεί πλέον και δόγμα στη στροφή του αθλήματος στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποκέντρωση.
Το Σάββατο λοιπόν 8 Φεβρουαρίου, η πόλη θα υποδεχθεί το κύπελλο επιλέκτων αθλητών και αθλητών που φέτος με ορισμένες αλλαγές και προσθήκες αλλάζει σε σημαντικό βαθμό χαρακτήρα και μετατρέπεται απόλυτα σε διοργάνωση με ελκυστικό θέαμα και αγωνιστικό ενδιαφέρον.

Το κλειστό γυμναστήριο Πτολεμαΐδας θα φιλοξενήσει τους καλύτερους Έλληνες πρωταθλητές, άνδρες και γυναίκες που ηλικιακά συνδέουν με τον καλύτερο τρόπο το παρόν και το μέλλον του αθλήματος των δυνατών.
Και η δύναμη της άρσης βαρών, σε δύσκολους καιρούς, αυξάνεται με φορείς που ολοένα και περισσότερο βοηθούν στην ανάπτυξη του και στη καλύτερη γνωριμία του με την περιφέρεια.
«Προσπαθούμε να προσδώσουμε νέα χαρακτηριστικά στο αγωνιστικό μας πρόγραμμα ώστε το φίλαθλο κοινό να απολαμβάνει καλύτερο θέαμα και υψηλού επιπέδου συναγωνισμό» λέει ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ Πύρρος Δήμας.

Η ΔΕΗ είναι βασικός χορηγός της ομοσπονδίας μας και των αθλητών της στη προσπάθεια για αποκέντρωση και συνάμα συγκέντρωση της νεολαίας μας στα γυμναστήρια.
Η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και ο Δήμος Εορδαίας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη θερμότητα τη διοργάνωση των επιλέκτων με τη συνεισφορά τους να αγγίζει τα ύψη.

Σαράντα περίπου αθλητές και αθλήτριες, οι καλύτεροι, οι πιο δυνατοί δυνατοί στις κατηγορίες σωματικού βάρους όπου μετέχουν, θα αγωνιστούν με στόχο υψηλές επιδόσεις, τη νίκη και το θέαμα.
Η νέα γενιά των Ιακωβίδη, Στρουμπή, Ριζούλη συναντιέται με τους έμπειρους Καβελασβίλι, Αθανασιάδου σε αυτό το ξεκίνημα της χρονιάς.

Για καλύτερο θέαμα και διάρκεια θα διεξαχθούν τρία αγωνιστικά γκρουπ, δύο ανδρών και ένα γυναικών.
Το Σάββατο λοιπόν, στις 15.00 αγωνίζονται οι αθλήτριες στις κατηγορίες 48κ, 53, 58, 63, 69, 75, +75 με την επίσημη τελετή έναρξης να ακολουθεί στις 16.30.
Οι άνδρες των κατηγοριών 56κ, 62, 69, 77 θα αγωνιστούν στις 17.00 και στις 19.00 θα αρχίσουν οι κατηγορίες 85κ, 94, 105 και +105.

«Θα υπάρξει πλούσιο θέαμα και συναγωνισμός ενώ είναι πολύ πιθανόν να έχουμε και καταρρίψεις πανελληνίων ρεκόρ. Το επίπεδο των αγώνων θα είναι πολύ υψηλό και η ανταπόκριση στο κοινό της Πτολεμαΐδας παρουσιάζεται σήμερα πολύ μεγάλη. Η απόφαση της ομοσπονδίας μας είναι δεδομένη. Περισσότεροι αγώνες στην περιφέρεια όπου ο κόσμος αγκαλιάζει την άρση βαρών σε συνδυασμό με τη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βέβαια των χορηγών μας» αναφέρει σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΕΟΑΒ Βαγγέλης Προκοπίδης, πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής.
Ωστόσο, η ελληνική ομοσπονδία άρσης βαρών δεν έμεινε καθηλωμένη στο αγωνιστικό μέρος της νέας αυτής διοργάνωσης που είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στην εξέλιξη του αθλήματος σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Μία ημέρα νωρίτερα, στις 7 Φεβρουαρίου, η ΕΟΑΒ οργανώνει επιστημονική ημερίδα με διαλέξεις σε θέματα άρσης βαρών.
Η γνώση πρέπει να είναι προσιτή στους πολλούς και άμεσα εφαρμόσιμη για την καλύτερη και ορθότερη ανάπτυξη του αθλήματος.
Ο PhD στη φυσική αγωγή και προπονητική Κώστας Καζακλής, διδάσκων άρση βαρών στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Μακεδονίας – Θράκης θα μιλήσει με θέμα «Παρουσίαση του αθλήματος της Ολυμπιακής Άρσης Βαρών.
Ο PhD στην προπονητική – εμβιομηχανική του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Σάββας Λαζαρίδης θα αναπτύξει το θέμα «Προπόνηση δύναμης στις αναπτυξιακές ηλικίες-εισαγωγή στην άρση βαρών».
Ο Μsc στην προπονητική στο ΤΕΦΑΑ Κώστας Παπαδόπουλος θα αναφερθεί στο θέμα «Διατροφή σε συνδυασμό με προπόνηση δύναμης στις αναπτυξιακές ηλικίες».

Πηγή: www.weightlifting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου