Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Παρελθόν και το οικογενειακό επίδομα!

Παρελθόν και το οικογενειακό επίδομα! Νέες απώλειες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα φέρει η επερχόμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που σχεδιάζει η κυβέρνηση, η οποία και αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Τις επόμενες εβδομάδες με την έλευση της τρόικας θα ανοίξει το ασφαλιστικό, ενώ εκφράζονται φόβοι από την κυβέρνηση ότι αν μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η κατάργηση επιδομάτων που μπορεί να φτάσει μέχρι και σε παρεμβάσεις στις συντάξεις.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μπροστά στον κίνδυνο δημιουργίας νέας «μαύρης τρύπας» στα ασφαλιστικά ταμεία, επεξεργάζεται το σενάριο αντί να προχωρήσει σε νέα μείωση συντάξεων, να προωθήσει την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος που εισπράττουν από τον ΟΑΕΔ οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.
epidomata
Το εν λόγω επίδομα, αντιστοιχεί σε:
*8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί,
*24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά
*55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά και
συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Το οικογενειακό επίδομα δίνεται σε όσους εργαζόμενους:
*δεν το εισπράττουν από τον εργοδότη τους
*δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση
Σύμφωνα με το μνημόνιο, η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 3,9% μέχρι το 2016.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Υπουργείο Εργασίας μελετούν το ενδεχόμενο, η μείωση να γίνει εφάπαξ, προκειμένου το τελικό κόστος να είναι μικρότερο.
Αυτό θα συμβεί εφόσον η τρόικα αποδεχθεί την πρόβλεψη ότι με την εφάπαξ μείωσή του το κόστος του μέτρου είναι περίπου 400 εκατ. ευρώ, αντί 850 εκατ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα αποφέρει η σταδιακή μείωση.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου