Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ενημερώθηκε σήμερα για... την εργαστηριακή διάγνωση περιστατικού λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου.
Το περιστατικό αφορά σε άνδρα κάτοικο Ανατολικής Αττικής, ο οποίος δεν αναφέρει ιστορικό πρόσφατης μετακίνησης σε άλλες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για ηλικιωμένο ασθενή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Σημειώνεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία. Σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα και ασθενείς με προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει ήδη ενημερώσει ότι αναμένει τη κυκλοφορία του συγκεκριμένου ιού και κατά το φετινό καλοκαίρι, τόσο σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας που καταγράφηκε τα προηγούμενα χρόνια, όσο και σε νέες.
Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, θα παρακολουθεί στενά τα τυχόν περιστατικά και θα προβαίνει σε ενημέρωση, σε εβδομαδιαία βάση, μέσω της ιστοσελίδας του στην οποία και αναφέρονται αναλυτικές οδηγίες για την νόσο και τα μέτρα πρόληψης (www.keelpno.gr).

Έθνος
apocalypsejohn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου