Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Καβγάδες για διπλά νοίκια στον ΕΟΠΥΥ των χρεών – Δημοσίευμα της εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” που αναφέρεται στην περίπτωση της Πτολεμαΐδας

pekaptol«Καβγάς» γίνεται τους τελευταίους μήνες στην Πτολεμαΐδα. Οι διευθυντές των δύο μονάδων υγείας που «κληρονόμησε» ο ΕΟΠΥΥ, τη μία από το ΙΚΑ και τη δεύτερη από το Ταμείο Υγείας της ΔΕΗ, «τσακώνονται» για τον χώρο όπου θα συστεγαστούν, παρ’ ότι το ένα κτίριο απέχει από το άλλο μόλις 50 μέτρα.
Και οι δύο θεωρούν το δικό τους κτίριο ως το καταλληλότερο για να στεγάσει τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Από τις αρχές του χρόνου οι διευθυντές των δύο μονάδων έχουν λάβει επιστολή από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με την οποία τους καλεί το αυτονόητο: να αποφασίσουν το κτίριο στο οποίο θα εγκατασταθούν «ώστε να μην σπαταλά ο Οργανισμός χρήματα για δύο υπηρεσίες υγείας που βρίσκονται εντός της ίδιας πόλης».
Στο απαντητικό έγγραφο που έστειλε στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ο ένας εκ των δύο διευθυντών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Να παραμείνουν τα ιατρεία ως έχουν στη μονάδα μας και να μετακινηθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της άλλης μονάδας σε εμάς. Παρακαλούμε όπως δείτε το όλο θέμα εκτενέστερα λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους και τα προβλήματα που τυχόν μπορεί να προκύψουν, καθώς ο πυλώνας του ΕΟΠΥΥ είναι η μονάδα μας».
Γίνεται αντιληπτό ότι ακόμη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, με τον Οργανισμό να συνεχίζει να πληρώνει μηνιαίως 6.323 ευρώ για το ένα κτίριο και 3.198 ευρώ για το δεύτερο.
Τη λύση αναμένεται να δώσει κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ, με τη συμμετοχή μηχανικού που μετέβη στην περιοχή.
 
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου