Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Τα Σκόπια δεν ψάχνουν για δικαιολογίες- το κλειδί είναι στην Ελλάδα»

Ο Πόποσκι απαντά στον Αβραμόπουλο
Απρίλιος 23, 2013.
«Δεν αποτελεί έναν τρόπο στο να προσεγγίζουμε τα πράγματα με την εξεύρεση δικαιολογιών. Αυτή η εξειδίκευση ανήκει σε κάποιον άλλον», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, ως απάντηση στη δήλωση του Έλληνα ομολόγου του, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι τα Σκόπια, δεν


πληρούν τις μεταρρυθμίσεις και δεν είναι έτοιμα να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τον Πόποσκι, όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο από τις Βρυξέλλες, όπου ο Σκοπιανός υπουργός, παρέστη στη συνεδρίαση της Τρίτης του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου των χωρών του ΝΑΤΟ, οι οποίες συνεισφέρουν στην αποστολή  ISAF στο Αφγανιστάν- σε υπουργικό επίπεδο- «τα Σκόπια σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εδώ και τέσσερα χρόνια είναι έτοιμα για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ».
«Φυσικά το κλειδί παραμένει εκεί που ήταν. Στην Αθήνα και ελπίζουμε εν ευθέτω χρόνω να συμβάλλει σε μια εποικοδομητική σχέση ο γείτονάς ας, ο οποίος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμες κάποιες ενέργειες από τις δικαιολογίες», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων προς τον Έλληνα υπουργό, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Σύμφωνα με τον υπουργό των Σκοπίων, Πόποσκι, όπως επεσήμανε στη συνάντηση του ΝΑΤΟ, τα Σκόπια σήμερα συνεισφέρουν και συμβάλλουν στην αποστολή ISAF στο Αφγανιστάν και αυτό θα πράξουν και στο μέλλον, προσηλωμένα στην παροχή της συνεισφοράς τους στην αποστολή που έχουν αναλάβει.
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου