Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Οι Σκοπιανοί έχουν απαιτήσεις από το Δήμαρχο Φλώρινας

www.echedoros-a.gr«Δεν καταλαβαίνω, δεν ομιλώ άλλη γλώσσα πλην της ελληνικής και της ιταλικής», μας απάντησε στερεότυπα στα αγγλικά, ο Δήμαρχος της Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος, στην κλήση του τηλεφώνου, γράφει η σλαβική εφημερίδα Dnevnik των Σκοπίων και συνεχίζει:

«Θέλαμε να πληροφορηθούμε πότε θα συζητηθεί, η εκμάθηση της σλαβικής γλώσσας στους κατοίκους της Μελίτης (στο σλαβικό κείμενο 'Οβτσάρανι'- «Овчарани») σε σχετικό αίτημα που κατατέθηκε στο γραφείο του και στο περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας στις 26 Μαρτίου».

Προφανώς, - γράφει το σλαβικό κείμενο- η γλώσσα δεν ήταν το πρόβλημα διότι  η επικοινωνία αυτή των πέντε λεπτών συζήτησης πραγματοποιήθηκε στα αγγλικά.

Ζητήσαμε να μιλήσουμε μέσω κάποιου άλλου υπάλληλου, αλλά επέμενε πάλι ο διάλογος να γίνει στα ελληνικά ή στα ιταλικά.

Ο Σλάβος δημοσιογράφος του ‘Ντνέβνικ’,  επέμενε να ομιλήσουν στα σλαβικά αλλά ο Δήμαρχος απαντούσε ότι τη μόνη ξένη γλώσσα που γνωρίζει ήταν τα ιταλικά και τους παρέπεμψε στο γραμματέα του.

Σε αυτόν ο δημοσιογράφος ανέφερε (στα αγγλικά)  τι θα γίνει με το θέμα των κατοίκων χωριών της Φλώρινας που έχουν σλαβική καταγωγή και ζητούν να έχουν εκπαίδευση στη σλαβική γλώσσα, σύμφωνα με αίτημα που κατέθεσε ο Πάντε Ασλάκοφ από τη Μελίτη πριν από δεκαπέντε ημέρες, γράφει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου