Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Για το πρόγραμμα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» Δήμου Εορδαίας



        25ης Μαρτίου 100 – 50 200 Πτολεμαϊδα                  Πτολεμαϊδα      03-09-2013
           Τηλ. 24630 81232 Φαξ 24630 55276                    Αρ. Πρωτ. :      139
                   E-mail : kede11@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Για το πρόγραμμα :
«Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων»  Δήμου Εορδαίας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας (Κ.Ε.Δ.Ε.), ως φορέας υλοποίησης
της δράσης: «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013,
 
ΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
  
να υποβάλλει, μέχρι τις 18-09-2013, ως έμμεσα ωφελούμενος, το ειδικό έντυπο αίτησης (στην οποία αναφέρονται και τα απαραίτητα απαιτούμενα δικαιολογητικά) που θα προμηθευτεί στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Γαλιάνης 2 – Πτολεμαϊδα, τηλ 24630 54803), προκειμένου να εντάξει στο πρόγραμμα Κ.Η.Φ.Η συγγενικό ηλικιωμένο άτομο η ΑΜΕΑ (άμεσα ωφελούμενο) του οποίου έχει τη φροντίδα για την αξιολόγηση και επιλογή των ωφελουμένων με το σύστημα της μοριοδότησης από Επιτροπή της Κ.Ε.Δ.Ε. με βάση τα κριτήρια μοριοδότησης που έχει προσδιορίσει η ανακοίνωση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
 
                                                       Η πράξη στοχεύει :
·            Στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των έμμεσα ωφελουμένων ατόμων στην εργασία μέσω της υποστήριξής τους, με την παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένα και λοιπά άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνση των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων ως προς την ενσωμάτωσή τους στο ενεργό εργασιακά ανθρώπινο δυναμικό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.
·            Στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά εργασίας και την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.
·            Στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών, καθώς και μη ηλικιωμένων (ΑμεΑ, κλπ) που χρήζουν υποστηρικτικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών.
Τα κριτήρια επιλογής των ωφελουμένων, συνδυαστικά, είναι τα εξής :
 
Α. Των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων : Το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και η εργασιακή κατάσταση.
 
Β. Των άμεσα ωφελούμενων ατόμων : Το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και η κατάσταση υγείας.
 
- Για όσους αδυνατούν να μετακινηθούν για την έγκαιρη συγκέντρωση και υποβολή των δικαιολογητικών, προβλέπεται, σε συνεννόηση με το προσωπικό της δομής, η παροχή σχετικής βοήθειας.

 
Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, στους εξυπηρετούμενους σε ειδικά διαμορφωμένο κτίριο, (Κ.Η.Φ.Η.) στην οδό Γαλιάνης 2, στην Πτολεμαϊδα  (τηλ. 24630 54803), από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:00-16:00) από εξειδικευμένο προσωπικό : Δύο Κοινωνικές Επιμελήτριες, μία Νοσηλεύτρια και μία Οικιακή Βοηθό.
 
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας  (Κ.Ε.Δ.Ε.) στεγάζεται στην 25ης Μαρτίου 100 – ισόγειο. Πληροφορίες στο τηλ. 24630 81232 .
 


Για την Κ.Ε.Δ.Ε.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
 
Χρήστος Κεσκερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου