Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Αχμέτι: Η Ελλάδα ενδιαφέρεται να σημειώσουν πρόοδο τα Σκόπια για να ενταχθούν στην ΕΕ

Σκόπια.

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος DUI, είχε σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και αναπληρωτή πρωθυπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, σημειώνει η σκοπιανή Ντνέβνικ.



«Η συνάντηση ήταν πολύ σημαντική και πολύ φιλική, όπου συζητήσαμε  τις περιφερειακές πολιτικές, τις επενδύσεις και την ένταξη της χώρας μας  και το σύνολο των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στις  ευρωατλαντικές δομές. Αλλά, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της  στην ΕΕ (πρώτο εξάμηνο του ’14) δεν έχει  ως προτεραιότητα την ένταξη των χωρών της περιοχής.

»Η Ελλάδα  είναι πάντα χρήσιμη και θα βοηθήσει την περιοχή να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλήσαμε και για την οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων ως γείτονες και την ανάγκη συνεργασίας όλων των πολιτικών και των οικονομικών τομέων των δύο πλευρών», δήλωσε ο Αχμέτι.

Ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει δραστηριότητες για το θέμα της ονομασίας της χώρας, επειδή τα Σκόπια πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πρόκειται για ένα θέμα, για το οποίο υπάρχει δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών και ιδίως του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος θα επισκεφθεί σύντομα την περιοχή», είπε αρχηγός του DUI.

Ο Αχμέτι είπε ότι από την πλευρά του Βενιζέλου δεν έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις.
«Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τη χώρα μας να πληροί τα πρότυπα που θα την φέρουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είτε αυτά είναι στον τομέα της δικαιοσύνης, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, είτε σε θέματα εσωτερική δημοκρατίας», είπε ο Αχμέτι για να καταλήξει:

« Το κόμμα μας, η Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση- DUI, έχει μια πολιτική πλατφόρμα για την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική. Ποτέ, όμως, δεν λειτουργεί χωρίς να ενημερώσει το συνεργάτη στον κυβερνητικό συνασπισμό».

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου