Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη

Ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εκφράζει με ανακοίνωση τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και δηλώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.
Γενική διακοπή ρεύματος στη Σαντορίνη και τη Θηρασία σημειώθηκε το μεσημέρι, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 12:00 στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Σαντορίνη που τροφοδοτεί τα δύο νησιά με ηλεκτρική ενέργεια.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η πυρκαγιά έχει ήδη κατασβεστεί και γίνονται προσπάθειες για τη σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατό.
Ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εκφράζει με ανακοίνωση τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και δηλώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.
Σε ανακοίνωση της .η ΔΕΗ επισημαίνει:
"Η άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννητριών) στην Θήρα αποτελεί τον κύριο στόχο της ΔΕΗ για την, κατά το δυνατόν, ταχύτερη ενίσχυση της ηλεκτροδότησης του νησιού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.
Με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η διαδικασία της αποστολής των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες για την επισκευή των σοβαρών βλαβών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.
Όσον αφορά τις βλάβες και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην ηλεκτροδότηση της Θήρας,  διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
· Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013, και ώρα 12:00 μμ προκλήθηκε αιφνίδια βλάβη σε μία εκ των μηχανών παραγωγής Η/Ε της νήσου, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Σταθμού.
· Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή επισκευή των βλαβών.
Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα γίνουν όλες εκείνες οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε.
Το σύνολο των εργαζομένων καταβάλλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ηλεκτροδότηση".
Μερική λειτουργία του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στη Σαντορίνη. Μεταφορά γεννητριών και από Ρόδο, Κρήτη, Πάρο      
Σε μερική λειτουργία τέθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο σταθμός παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ στη Σαντορίνη, που είχε σβήσει από τις 12 το μεσημέρι λόγω έκρηξης και πυρκαγιάς. Έτσι, άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης με εκ περιτροπής παροχή ενέργειας στο νησί.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από τη ΔΕΗ αυτήν την ώρα φορτώνονται σε αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού γεννήτριες ισχύος άνω των 10 μεγαβάτ για να μεταφερθούν στο νησί και να ενισχύσουν το τοπικό παραγωγό δυναμικό έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά στον τοπικό σταθμό παραγωγής. Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) μεταφέρονται επίσης στη Σαντορίνη από τη Ρόδο (τουλάχιστον 5 μεγαβάτ) την Κρήτη (2 μεγαβάτ) και την Πάρο (επίσης 2 μεγαβάτ).     

news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου